Notícies

L’Ajuntament de Lloret licita per la seguretat: més videovigilància i passos de vianants intel·ligents

L’Ajuntament de Lloret ha tret la licitació pel subministrament, instal·lació i posada en marxa de sistemes de videovigilància intel·ligents i passos de vianants intel·ligents. La licitació s’ha publicat la setmana passada, 16 d’octubre, i el termini de presentació d’ofertes es fins el dia 31 d’octubre a les 23.59h. 

Aquest projecte es troba inclòs dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d’Espanya Next Generation EU, al qual el municipi de Lloret de Mar ha presentat diferents i es troba dins del bloc “Destino Seguro Smart”, eix 4 de competitivitat, amb un pressupost de 140.495,87€. 

Lloret de Mar és una ciutat amb més de 40.000 habitants i una de les destinacions turístiques més importants de Catalunya amb més de 1.000.000 de viatgers i prop de 5.000.0000 de pernoctacions a l’any. A més actualment Catalunya es manté en nivell 4 d’amenaça terrorista gihadista. Un dels objectius  prioritaris de l’Ajuntament és aprofitar les noves tecnologies en matèria de Seguretat Ciutadana i en aquesta línia es vol instal·lar innovadors sistemes de videovigilància intel·ligents que permeten detectar automàticament i en temps real situacions concretes que poden afectar a la seguretat, com per exemple moviment d’objectes i elements del mobiliari urbà, paquets abandonats, reconeixement d’objectes sospitosos que portin les persones o el control d’aforament en determinats espais. 

Pel que fa als sistemes de seguretat del trànsit l’Ajuntament treballa per assolir l’objectiu estratègic de la “visió zero” de la seguretat viària que Europa ha apuntat pel 2050: aconseguir l’accidentalitat zero en víctimes mortals i en víctimes greus amb seqüeles per a tota la vida. A dia d’avui el 70% dels ferits greus en accidents de trànsit ho són en les vies urbanes i per tant cal incidir en els sistemes de seguretat del trànsit. A més els vianants, com a col·lectiu més vulnerable requereixen una especial protecció, com són els sistemes de passos de vianants intel·ligents, que alerten als conductors de la presència de persones sobre els passos de vianants, amb senyals lluminosos especials, que indiscutiblement augmenten la seguretat viària.

Aquesta licitació inclou dos lots:

 1. Subministrament, instal·lació i posada en marxa de sistemes de videovigilància intel·ligents:
  • Sistemes i dispositius de vigilància i Seguretat.
  • Sistema de vigilància.
 2. Subministrament, instal·lació i posada en marxa de passos de vianants intel·ligents:
  • Senyals de trànsit lluminosos.
  • Sensors. 
  • Instal·lació de senyals de trànsit.
  • Llums de senyalització.
  • Instal·lació de senyalització viària.

El termini d’execució del projecte és de 3 mesos des de la formalització del contracte.

🔴Per accedir a la licitació directe, fes click aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button