La GentNotícies

L’Ajuntament de Lloret ha posat en marxa les “Tardes Rainbow”, un espai de trobada per a persones del col·lectiu LGTBIQ+ 

La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Lloret de Mar, amb el suport d’Orri & Soriano Asociadas, ha impulsat les Tardes Rainbow a Es Tint, un espai de trobada per a persones del col·lectiu LGTBIQ+ on, a més de compartir experiències, han rebut informació i assessorament en tot allò relacionat amb la diversitat afectivosexual i de gènere. 

Les Tardes Rainbow a Es Tint responen a la necessitat de crear complicitat i sinergies, així com un espai segur per a persones del col·lectiu LGTBIQ+, segons ha dit la regidora d’Igualtat, Jennifer Pérez. Fins ara, les Tardes Rainbow a Es Tint han funcionat com a prova pilot i s’han organitzat en dos grups: de joves i d’adults. La valoració que en fan les persones participants ha estat molt positiva fins al punt que reafirmen la necessitat de continuar amb l’organització de l’espai de trobada. 

Durant les sessions, els coordinadors i dinamitzadors, Ivan Soriano i Xavier Orri, han plantejat diferents activitats i reptes, com la projecció i visualització de curtmetratges i documentals amb temàtiques com “sortir de l’armari” i l’acceptació de la pròpia sexualitat, amb una posterior part pràctica en forma de debat i exposició de reflexions dels participants. Pérez ha explicat que coordinadors i participants han creat un ambient idoni per exposar les seves vivències, les seves pors, les seves inseguretats o també els seus èxits i les seves victòries. 

La prova pilot va acabar el 15 de juny amb una trobada informal i un berenar a Es Tint, al carreró de Sant Miquel, 6, seu de la Regidoria d’Igualtat. 

Durant la trobada, els dos grups, de joves i d’adults, varen conèixer les instal·lacions d’Es Tint i l’equip que formen Jennifer Pérez Torres, regidora d’Igualtat; Mercè Serrano i Riera, tècnica d’igualtat, i Cesca Mas i Marquès, administrativa del Departament. 

A la trobada es va fer un balanç positiu de la prova pilot i un dels responsables i coordinadors dels grups, Ivan Soriano, va dir que havien tingut dubtes de si aquest espai era necessari, però que la prova pilot i el retorn dels participants reafirmen que cal consolidar aquest espai per al col·lectiu LGTBIQ+ de Lloret de Mar. 

En paraules de la regidora, Jennifer Pérez: “Vam creure necessari que, en la defensa del col·lectiu LGTBIQ+, la Regidoria d’Igualtat anés més enllà  del servei del SAI que es presta des de la Regidoria. Calia crear uns tallers on els participants poguessin expressar les seves inquietuds o buscar suport en altres persones que s’haguessin trobat en una situació similar. De fet, després de parlar amb tots dos grups, hem comprovat que ha estat un èxit i fins i tot hi han participat joves d’altres poblacions com Blanes i Girona, per exemple”

Des de la Regidoria d’Igualtat s’està treballant per reprendre l’activitat a partir de la propera tardor. La idea inicial és que els dos grups (de joves i d’adults) es reuneixin quinzenalment entre el mes d’octubre i el mes d’abril al local d’Es Tint, al carreró de Sant Miquel, 6, seu de la Regidoria d’Igualtat.

Font: Ajuntament de Lloret de Mar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button