NotíciesPolítica

L’Ajuntament de Lloret desestima les al·legacions de Més Progrés del nou projecte de Mercat Municipal

“El partit lloretenc no està d’acord amb l’actual projecte i creu que hipotecarà un equipament municipal que podria haver sigut capdavanter en comptes de copiat”.

Més progrés Lloret de Mar

Més progrés Lloret de Mar va presentar a finals de març de 2023, al·legacions al projecte de reforma del Mercat Municipal i la seva memòria justificativa annexa. Lamenten des del partit també, que els paradistes estan avisats que han d’abandonar el mercat el proper 2 de setembre per començar el nou projecte. Les al·legacions es varen dirigir en els següents termes:

⚪️Que la Unió Europea regali diners, no significa que els hàguim de malgastar en projectes buits, amb una arquitectura que amb el pas del temps quedarà desfasat, i agafat d’un projecte de mercat que no ha funcionat als municipis copiats o consultats.

⚪️Que l’edifici es podria destinar a una o diverses de les següents opcions:
1) a un institut de formació professional/escola de capacitació superior orientada a adults,
2) un equipament annex per a l’Escola Esteve Carles,
3) Habitatge de lloguer a preu públic per a persones treballadores que venen a prestar serveis de temporada.
4) Equipaments culturals o cívics.
5) Aparcament vertical en una zona amb elevada demanda.
6) Espai polivalent per a fires a cobert i esdeveniments.

⚪️Que l’estudi proposa l’ocupació de la planta baixa amb un mix comercial que inclourà un supermercat d’uns 392 m2, aquesta proposta resulta incoherent tenint en compte que a escassos 50m existeix un supermercat de la cadena NOVAVENDA. Aquest supermercat consumirà una bona part de la superfície útil del recinte, deixant un aprofitament de 12 parades més aviat testimonial.

⚪️1) Que s’aprofiti amb més eficàcia el terreny, desestimant retrocessos de façana i que al mateix temps s’inclogui en el projecte la gestió del volum corresponent a l’antiga comissaria de la Policia Local.
2) Que es plantegi el projecte des de la seva base com a un mercat de proximitat, on es doni prioritat als productes d’alimentació produïts a la població/comarca, plantant cara de forma decidida tant a la gentrificació dels espais públics com als serveis de temporada orientats al turista.

Totes aquestes al·legacions han restat desestimades pels tècnics de l’Ajuntament, Fes de Més Progrés Lloret continuen pensant que “no és el projecte que Lloret de Mar i les seves veïnes i veïns es mereixen, i només el pas del temps ens donarà la raó”.

Adjuntem les al·legacions i la contestació de l’Ajuntament a les al·legacions esmentades.

Al·legacions:

Contestació de l’Ajuntament:

One Comment

 1. L’Ajuntament de Lloret de Mar d’Adrià Lamelas perd de nou l’oportunitat d’esmenar els errors del passat i tira endavant amb un projecte de reforma del Mercat Municipal seguint un model urbà gentrificat, més propi d’un parc temàtic que d’una ciutat o poble, un esquema que ignora les necessitats reals dels ciutadans de Lloret, per exemple: comerç de proximitat, formació d’adults, seguretat, aparcament o fins i tot habitatge de lloguer a preu públic per a persones treballadores.

  Teníem esperança en un canvi de tendència, però l’actual equip de govern de PSC+JUNTS+En Comú, buit i sense idees pròpies, ha desestimat totes les propostes alternatives que s’han generat durant el període d’exposició pública i seguirà amb el planejament dissenyat l’anterior legislatura per l’equip de Jaume Dulsat i que transformarà el mercat municipal en un altre supermercat. I cada cosa al seu context: això passarà en un poble completament colonitzat per grans superfícies, basars i àrees clòniques de producte asiàtic.

  I cal dir que tot es farà sense ni un miserable estudi de viabilitat financera digne de tal nom; la nova proposta es troba a escassos 50m d’un centre existent de la cadena Novavenda.

  La resta de l’espai serà un espectre amb parades de degustació orientades al turista; es desaprofita l’ocasió de crear un nou mercat amb base comunitària que afavoreixi amb parades a preu públic al productor sostenible, a l’ecològic, a l‘autònom i al generador de valor de kilòmetre zero. En no decretar una moratòria, també es menysté qualsevol alternativa d’alternar els usos del solar en el nou Pla General D’ordenació Urbana, no interessa obrir el projecte a la participació ciutadana. Tot pel poble però sense el poble. El consens social es deixa caure en favor del criteri despòtic d’exhaurir; l’ansietat de consumir com llagostes el fons europeus com sigui fins i tot ressuscitant via «copy-paste» projectes morts dels temps de l’especulació immobiliària, sense tenir en compte si es tracta d’una bona inversió a anys vista o un mer invent especulatiu.

  Aquest es un petit exemple del que està passant. De fet, un cop més als països del sur d’Europa es desvirtua l’esperit dels fons Next Generation, que haurien de servir per avançar cap a una economia més resilient i sostenible, i en lloc d’això es malbaraten en projectes estèrils, pa i circ. De nou, com la cigarra que canta durant l’estiu, ens venem a visions a curt termini, fantasies i somnis febrils de Grans Horitzons que es marciran quan arribi l’hivern.

  Com a societat, potser no resistirem l’imminent crisis climàtica, migratòria, de decadència moral, d’esgotament del model energètic i econòmic. Però als polítics professionals els es igual. Ells ja hauran fet calaix. O això pensava la cigarra del compte, qui seguia cantant quan les primeres fulles de la tardor començaven a caure…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button