El PobleNotícies

L’Ajuntament de Lloret de Mar commemora el Dia Mundial de la Justícia Social

L’Ajuntament de Lloret de Mar commemora el Dia Mundial de la Justícia Social que té lloc avui 20 de febrer recordant la necessitat de seguir treballant per garantir els drets fonamentals de la ciutadania lloretenca i de totes les persones.

El regidor de Benestar i Família, Alejandro Pérez, explica que “La intervenció es fa, cada cop més, de manera preventiva, comunitària i inclusiva per tal de generar espais i recursos, no només assistencials, sinó de suport i relacions entre persones que, alhora, afavoreixen l’accés a altres àrees vitals com la feina o l’habitatge. L’objectiu del Departament de Benestar i Família és, igual que el de la justícia social, treballar per tal que totes les persones tinguin accés a un nivell de vida digne i segur”.

En aquesta línia Benestar i Família treballa, de forma transversal, els àmbits d’atenció social bàsica, promoció de l’autonomia i atenció a la dependència i el servei a l’habitatge desenvolupant múltitple projectes i iniciatives com el servei d’Atenció Social Domiciliària; els horts socials; la Tarda Jove; el Centre Obert; el programa de garantia d’aliments; el Servei d’Habitatge i campanyes i jornades de prevenció i sensibilització com per exemple la jornada informativa que es va duu a terme fa unes setmanes sobre mutilació genital femenina i que va comptar amb més de seixanta assistents. 

La justícia social implica treballar per garantir l’autonomia personal, social i econòmica de totes les persones del municipi i, per tant, garantir la igualtat d’oportunitats en tots els àmbits de la vida d’una persona. En aquest sentit, les polítiques municipals de promoció de la justícia social es despleguen, majoritàriament, des del Departament de Benestar i Família que treballa per a la reducció de les desigualtats i la pobresa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button