L’Ajuntament de Lloret atorga 12.000€ al SSID, un servei d’atenció al domicili per a persones que es troben en situació de final de vida
Amb aquest acord es podran cobrir millor les necessitats del pacient i la seva família
L’Ajuntament de Lloret ha signat un acord amb el Servei de Suport Immediat a Domicili (SSID) de l’Associació Voluntaris i Amics de l’Hospital de Calella (AVAH). Aquest acord permetrà donar una resposta àgil a les necessitats d’atenció personal en el domicili dels pacients amb un pronòstic de vida molt curt, donant suport al pacient en el seu entorn en aquestes situacions d’alta càrrega de cures i impacte emocional.
L’Ajuntament de Lloret hi farà una subvenció de 12.000€ i des del SSID s’hi posarà a disposició dos professionals de l’àmbit del treball social formats en cures pal·liatives. Les hores del servei prestats per aquests professionals es gestionaran en coordinació amb les treballadores socials dels PADES facilitant la immediatesa de l’aplicació del servei quan se’n detecti la necessitat. La regidora de Benestar i Família, Arantxa Jiménez, explica que “amb aquest acord garantim que es pugi cobrir l’atenció personal en el domicili de les persones al final del procés de la seva vida tant per a la mateixa persona com per al seu entorn”. L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, ha destacat la importància d’aquest suport “físic i emocional” que ofereixen aquests professionals.
Sobre el SSID
El SSID és un servei d’atenció al domicili per a persones que es troben en situació de final de vida, i que són ateses per l’equip especialitzat en cures pal·liatives de les poblacions de l’Alt Maresme i posteriorment a la Selva Marítima. Es va iniciar el mes de maig de 2012.
Consisteix en el suport d’un cuidador per al malalt, que n’assumeix l’atenció personal: canvis posturals, higiene, acompanyament… i també el suport emocional al pacient i a la seva família.
El servei s’activa de forma immediata (màxim 24/48 h), a partir de la detecció de les necessitats de l’equip PADES i s’ofereix de dilluns a divendres, amb una durada no superior a 30 dies. És exclusiu per a pacients que requereixen atenció pal·liativa i no té cost per a les famílies i no és substitutori dels serveis d’atenció a domicili, públics o privats.
Al llarg de 9 anys (des del 2012 al 2021), el Projecte SSID ha atès 894 persones en situació de procés de final de vida.
Font: Nota de premsa de l’Ajuntament Lloret
Me parece vergonzoso la cifra que se destina a esta situacion . Hay que priorizar , se destina más dinero a erradicar a los jabalí del pueblo .
Que pena , muchas gracias por la empata. Un saludo