CulturaNotícies

L’Ajuntament de Lloret agraeix la solidaritat dels veïns amb els migrats acollits i es presenta l’obra “Meta” per al Dia Internacional del Migrant

Mitjançant un comunicat, el regidor de Benestar i Família de l’Ajuntament de Lloret, Alejandro Pérez, ha volgut “agrair la bona coordinació duta a terme per l’ONG ACCEM, en col·laboració amb els diferents departaments del consistori, i la solidaritat del poble de Lloret durant l’estada a la ciutat dels 370 migrants d’origen subsaharià que varen arribar a mitjans d’octubre a la vila a través del Ministeri d’Interior i que aquesta setmana han marxat tots els allotjats a la vila”. Adrià Lamelas, alcalde de Lloret, remarca que “un cop més, Lloret ha mostrat la seva vessant més solidària i d’acollida amb unes persones que han hagut de deixar tot enrere en cerca d’un futur millor”.

Dilluns 18 de desembre: Dia Internacional del Migrant

L’Assemblea General de les Nacions Unides decideix proclamar el 18 de desembre Dia Internacional del Migrant. Va ser proclamat el 4 de desembre de 2000 per la Assemblea General de les Nacions Unides tenint en compte el nombre elevat i cada vegada més gran d’emigrants que existeix al món, encoratjada pel creixent interès de la comunitat internacional a protegir efectivament i plenament els drets humans de tots els migrants, i destacant la necessitat de continuar intentant assegurar el respecte dels drets humans i les llibertats fonamentals de tots els migrants”. Al llarg de la història de la humanitat, la migració ha estat una expressió valenta de la determinació individual de superar l’adversitat i cercar una vida millor.

META: Acte especial a Lloret per al Día Internacional del Migrant (Dilluns 18 de desembre)

La companyia Cicuta presenta META, un monòleg documental sobre la situació de les persones que migren per l’estret de Gibraltar i les adversitat que va haver d’afrontar quan va creuar-lo tres vegades seguides l’any 2008.

L’obra està programada per al mateix Día Internacional del Migrant, el proper dilluns 18 de desembre de 20:00h a 20:45h al Teatre Municipal de Lloret de Mar. Un monòleg en català de 45 minuts i que s’ampliarà amb un debat. Acte recomanat a partir dels 9 anys. Organitzat pel PLAC (Pla Local de Ciutadania), Benestar i Família i el Teatre de Lloret. Preu: a partir de 3€. Compra d’entrades aquí.

SINOPSI:

Durant l’any 2018 van morir dues persones de mitjana al dia a les aigües de l’estret de Gibraltar. Des del 2014, 23.312 persones hi han perdut la vida. L’estret és una de les rutes migratòries més utilitzades i cada any arriben milers de persones a la costa, com ara el protagonista d’aquest monòleg, Ibrahima Diallo. Aquest jove va aconseguir creuar l’estret l’any 2018 i ara és entrenador de futbol infantil a Sabadell i, alhora, es dedica a aquest projecte: META.

Aquest espectacle visibilitza la situació de persones com l’Ibrahima, però ho fa posant el focus d’atenció en la història mediàtica del nedador David Meca quan va creuar l’estret nedant.

Quan acaba el monòleg, Ibrahima Diallo ofereix un debat per donar peu al públic a expressar inquietuds, dubtes i opinions, i així poder interactuar i conèixer amb més profunditat la seva història però també la de moltes altres persones que passen desapercebudes durant el monòleg.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button