ActivitatsNotícies

La revetlla de Sant Joan ja és aquí: Foguera, música en viu, Dj, bou mecànic, la Flama del Canigó, coca i cava

Sant Joan, la nit més curta de l’any i la festa per excel·lència de l’estiu ja és aquí. A continuació detallem algunes activitats que es donaran cita a Lloret de Mar. Si tens un negoci, entitat o formes part d’una comunitat i teniu previst crear alguna activitat per aquesta nit tan especial, podeu fer-nos arribar la vostra proposta al WhatsApp de redacció 670058259 i ho afegirem a aquesta publicació.

Revetlla a Fenals

Enguany arriba una festa per primera vegada -des de la nova junta de veïns- al barri de Fenals i Santa Clotilde gràcies a l’Associació de Veïns i Veïnes que han organitzat pel 23 de juny: la revetlla de Sant Joan. Hi haurà, coca tradicional de Sant Joan, cava i música a la Plaça Esteve Fàbregas des de les 21h fins a la 1 de la matinada. La presidenta de l’Associació, Mercè Herrera ens ha informat que per participar cal fer una aportació de 8 € i es poden fer reserves per WhatsApp al 644711931. “A Fenals no es farà foguera, però sí que hi haurà disco mòbil i molta festa” manifesten els organitzadors.

Arribada de la flama del Canigó a Lloret

La Flama del Canigó és una cerimònia que es du a terme des de l’any 1963 impulsada per l’organització Òmnium Cultural, és un ritual vinculat al solstici d’estiu i que té lloc a diversos territoris entre el 22 i el 23 de juny. Comença amb la renovació del foc al cim del Canigó i culmina amb l’encesa de les fogueres de la nit de Sant Joan després que la flama, portada per voluntaris, es reparteixi pels pobles de Catalunya.

Enguany, són els ciclistes de Lloret els voluntaris que s’aproparan al Canigó a recollir la flama.
Lloret ONCOBIKE ha organitzat la sortida, i seran uns 5 o 6 socis de cada penya lloretenca; Lloret ONCOBIKE, Penya Ciclista Lloret, i el club Els Carcans (fent un total de 18 ciclistes) que sortiran de Lloret. Dissabte a la tarda carregaran les bicicletes al Bus de Canals i tots junts es dirigiran a Coll d’Ares, i a primera hora del matí prop de Camprodon recolliran la flama que el grup excursionista baixa des del cim de la muntanya.

Un dels ciclistes portarà el quinqué amb la flama i tot el grup el seguirà fent camí fins a arribar a Lloret. Hem de dir que per la ruta faran diverses aturades de descans, esmorzar, dinar a Les Presses i s’aniran afegint companys al grup al voltant de Girona i Llagostera per acollir-los pel camí. L’arribada a Lloret està prevista als voltants de les 20 h, i entraran pel Passeig de Cúllar.

Coca, cava i foguera a Lloret

A les 20.30 h tindrà lloc la rebuda de la flama per part de les autoritats a la plaça de la Vila, on també es llegirà el manifest i tot seguit hi haurà el repartiment de coca i cava per tothom. Al voltant de 3/4 de 10 del vespre gaudirem de l’encesa de la foguera a la platja de Lloret a l’alçada de l’ajuntament.

Idees extra:

Restaurant el Reno: Bou mecànic, música en viu i bon menjar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button