EducacióNotícies

S’obre una via de contacte per a les famílies que estrenin l’escola Joan Domènech i Moner que obrirà al setembre ‘24

Amb l’objectiu de proporcionar informació i aclariments als pares dels futurs alumnes de la nova escola Joan Domènech i Moner, la direcció de l’escola està disponible per a consultes i entrevistes personals. Per a més informació o per concertar una entrevista, poseu-vos en contacte amb la secció d’Educació trucant al telèfon 972 361 914.

L’escola Joan Domènech i Moner està destinada a l’alumnat d’infantil i primària, oferint un entorn d’aprenentatge progressiu i inclusiu. Amb un inici planificat per al curs 2024-2025 amb dos grups d’infantil 3, l’escola té previst expandir-se gradualment fins a incloure fins a 6è de primària, adaptant-se amb precisió a les necessitats i demandes dels seus estudiants.

Les famílies i els docents treballen en estreta col·laboració per assegurar un entorn educatiu favorable al creixement i desenvolupament dels alumnes, amb l’objectiu compartit de proporcionar una educació de qualitat.

“Ubicada en un entorn natural privilegiat, els terrenys a tocar amb l’actual Institut Sant Quirze, l’escola ofereix als seus alumnes l’oportunitat de connectar amb la natura en el seu dia a dia, fomentant una educació ambientalment conscient i integrada”.

Ajuntament de Lloret

Últimes noticies entorn la nova Escola (publicada el 19 gener 2024)

La nova escola de Lloret, ubicada a la zona de Sant Quirze, portarà el nom del mestre i historiador Joan Domènech i Moner. L’equip de govern  ha proposat aquest nom que s’ha consensuat amb els portaveus dels partits polítics del consistori i s’ha aprovat de forma unànime. L’alcalde de Lloret, Adrià Lamelas, remarca que “En Joan Domènech i Moner va ser un gran humanista que va treballar incansablement per fer arribar la cultura lloretenca i catalana a tothom. Com a mestre i impulsor de la cultura, que la nova escola, aquest entorn on contribuïm a fer créixer els nostres  infants, porti el seu nom és el millor homenatge que li podem fer”.

Joan Domènech i Moner va morir el passat 9 de novembre, a l’edat de 80 anys. Va ser el primer alcalde democràtic de Lloret i regidor i va deixar un gran llegat com a investigador i promotor de la cultura de Lloret i de Catalunya. Va ser mestre i a més també va ser molt actiu a nivell associatiu amb càrrecs a diferents entitats locals i catalanes. A Lloret fou durant 16 anys president de l’entitat Obreria de Santa Cristina i del Club Marina-Casinet, del qual en va ser trenta anys secretari. Ha animat moltes associacions i grups culturals i ha format part fins a actualitat de patronats i fundacions de caràcter cultural (Fundació Fita, Fundació Valvi, Aspronis, Fundació Amorós Garriga de Badalona…). 

A més, ha estat membre del Consell Editorial del diari El Punt i ha estat president, entre 2014 i 2020, de la Fundació Prudenci Bertrana, de Girona, que atorga els Premis Literaris de Girona. També ha estat delegat del Col·legi de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i Ciències de Catalunya a Girona, i com a representant d’aquesta institució, ha format part dels Consells Escolars Municipal i Territorial de Girona.

Fou fundador i primer vicepresident del Centre d’Estudis Selvatans. Membre de reconegut prestigi del Patronat Francesc Eiximenis de suport als estudis locals (fins a la seva desaparició). 

Va ser membre del Consell Assessor de la Revista de Girona, editada per la Diputació (des de 1989) i durant 20 anys –en dos períodes– director de la col·lecció de monografies.

Inici de la nova escola:

La nova escola Joan Domènech i Moner tindrà dos grups per a cada nivell educatiu, des de I-3 a sisè de primària i estarà situat al barri de Puigventós, en uns terrenys situats just al costat de l’actual l’Institut Sant Quirze. En relació a les obres l’alcalde de Lloret ha detallat que “les obres d’adequació dels terrenys començaran el mes que ve i al setembre d’aquest any entrarà en funcionament el nou centre”.

One Comment

  1. “Ubicada en un entorn natural privilegiat, els terrenys a tocar amb l’actual Institut Sant Quirze, l’escola ofereix als seus alumnes l’oportunitat de connectar amb la natura en el seu dia a dia”

    Curiós. Es destrueix la natura talant arbres centenaris, removent el terreny i desnonant els animals que hi vivien per tal de que els nens conectin amb la natura. Una mala lliço.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button