La GentNotícies

La curiosa manera de treballar de l’Associació Cocogat que ha sorprès diversos veïns de Lloret de Mar

Els baixos d’un turisme embolicat amb cartrons, i mantes, va ser l’atracció dels més curiosos que ahir dimarts passejaven a partir de les 15:30h per l’Avinguda Josep Pla i Casadevall al barri del Rieral de Lloret de Mar.

A la mateixa avinguda i a pocs metres del vehicle hi ha el conegut centre veterinari Can Vet, lloc on les protagonistes d’avui, dues treballadores d’una associació animalista (Cocogat), es dirigien a esterilitzar un dels seus felins i sorpresa d’elles… al sortir del local, van escoltar uns joves miols d’un gat pero sense saber d’on provenien. En qüestió de minuts van localitzar l’origen dels plors: els baixos d’un cotxe de matrícula francesa que allà estava aparcat i que segons els veïns allà portava uns quants dies i des de dilluns passat a la nit sentien el petit.

Feliç desenllaç del petit SALVO

Va ser llavors quan l’associació Cocogat va treure tot el seu matetial de treball: cartrons i mantes per tapar tota possible escapatòria del gat espantat, una gàbia per poder rescatar-lo i molt menjar per tal d’atreure’l. “Van ser cinc hores d’espera però al voltant de les 20.00 h l’aventurer va sortir i va ser salvat d’un futur incert” comenta l’Anna, una de les treballadors de Cocogat. Des de l’associació han batejat l’animal rescatat com a SALVO i anuncien que està en adopció. Pots contactar amb el centre al següent mail: info@cocogat.org per adoptar-lo.

Coneix més a fons l’Associació Cocogat

Cocogat és una associació sense ànim de lucre dedicada al control de colònies felines situades a zones urbanes. El seu objectiu és vetllar pel benestar dels gats i garantir una convivència òptima amb els veïns i encara que treballen des de Tossa col·laborant amb l’ajuntament des de fa més de 10 anys, han aportat la seva professionalitat a la causa amb Lloret de Mar col·laborant puntualment amb l’ajuntament de la Vila.

Notícies relacionades amb Cocogat

L’associació Cocogat ha esterilitzat prop de 400 gats de Tossa de Mar en els últims tres anys. A través de la col·laboració entre aquesta entitat sense ànim de lucre i l’Ajuntament s’ha aconseguit que gairebé el 100% de les colònies felines del municipi estiguin esterilitzades.

El consistori va signar un conveni amb l’associació l’any 2015 per tal d’impulsar el model de Colònies Controlades de Gats Comunitaris amb l’aplicació del model CER (Captura, Esterilització i Retorn). Una vegada capturats per les voluntàries de l’entitat, els gats es porten a una clínica col·laboradora. Aquests felins són sotmesos a una revisió veterinària, se’ls esterilitza, se’ls posa una marca a l’orella per identificar-los i se’ls torna a la seva colònia.

La CER elimina les molèsties produïdes pel marcatge amb l’orina dels mascles, les baralles, els miols en època de zel i, sobretot, evita la superpoblació, millorant la qualitat de vida dels gats i dels veïns que hi conviuen. El sistema funciona, però, sempre que s’apliqui a la totalitat dels individus. D’aquí la importància de la figura del gestor que, a més d’alimentar i vetllar pels animals, s’encarrega de capturar i avisar de l’aparició de nous individus sense esterilitzar.

A més, en cas que es detecti una colònia de gats urbans sense esterilitzar, es pot fer una instància a l’Ajuntament, que la farà arribar a Cocogat per tal de fer-se càrrec de la situació. Durant el 2020 i 2021 s’han esterilitzat 149 i 99 gats, respectivament. El 2022 s’han esterilitzat 147. D’aquests, 86 femelles i 61 mascles.

També s’han atès tots els gats que, pel seu estat de salut, ho necessitaven (alguns —els que no podien tornar a les seves colònies— han estat acollits per APAP Tossa de Mar-Fundació Chari Cruz). El cost total ha estat de 11.353,41 euros, dels quals una part ha estat subvencionada per l’Ajuntament i la resta amb fons propis de Cocogat.

One Comment

  1. Moltes gràcies per tant bona tasca que feu amb els més indefensos
    Ojalà tots els Ajuntaments col·laboreçin el mateix que el de Tossa de Mar.
    Desitjo que poc a poc la gent es vagi concienciant de la necessitat de esterilitzar als animals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button