NotíciesTurisme

La manca de previsió del Govern fa perillar la temporada de l’Imserso a Lloret de Mar

Ja tenim la temporada de viatges de l’Imserso a prop, i a prop també alguns problemes afegits. Les tardors i els hiverns són llargs i molts establiments de Lloret depenen dels viatgers que ens visiten. Habitualment, queda coberta la temporada amb els jubilats de l’Imserso, o almenys així succeïa abans de la pandèmia. A poc a poc tornem a la normalitat, tot i les dificultats.

El regidor de turisme de l’Ajuntament de Lloret de Mar, Frederic Guich ens ha explicat que: “Les places de l’Imserso es liciten cada 2, o 4 anys. Aquest any tocava concurs i li han adjudicat a l’empresa i grup mallorquí AVORIS. Les empreses que competien en aquest concurs han presentat al·legacions, el que ha provocat retards. D’aquesta manera, els viatges del primer torn, que s’han de vendre al setembre per viatjar a l’octubre, aniran amb retard i tot començarà més tard”.

També hem conversat del tema amb el lloretenc Jordi Martí, president de l’ACAVE (Associació Catalana d’Agències de Viatges Especialitzades) per esbrinar que està passant enguany amb els viatges de l’IMSERSO.

¿Quina és la previsió per aquesta tardor-hivern? 

En principi, la previsió es de tornar a la normalitat pre-covid, excepte que es produeixin els retards que sembla que hi haurà.

Sembla que la falta de previsió per part del govern a l’hora de convocar el concurs públic està creant problemes. ¿Què ha passat enguany?

Doncs com ja ha passat altres anys s’han presentat recursos, aquest cop contra l’adjudicació a una única empresa dels 3 lots del programa, i la manca de previsió del Govern en la convocatòria del concurs suposarà un retard de la venda dels viatges si els recursos són admesos a tràmit.

Com funciona bàsicament el tema d’adjudicació de grups d’IMSERSO de cara a les agències i hotels?

Hi ha 3 lots de viatges i un concurs públic per adjudicar l’organització de cada bloc a una agència o a una UTE d’agències. Una vegada està adjudicada l’organització, s’obre la comercialització, normalment a mitjans de setembre, on poden participar totes les agències interessades. De cara als hotels, també hi poden participar els interessats que s’acullin a les bases del concurs i que tanquin acords amb les agències organitzadores.

Com afecta el retard dels viatges de l’IMSERSO als usuaris, establiments i a les agències?

Si finalment es confirma el retard, és molt probable que durant els mesos d’octubre, novembre i desembre 2023 no hi hagi viatges de l’IMSERSO. Això perjudica a tots, als viatgers que no podran viatjar aquests mesos, als hotels que es confien d’aquests viatges per omplir la temporada baixa i a les agències especialitzades en la venda d’aquests viatges.

La conclusió és que: quan es fa un concurs d’aquesta magnitud, amb 800.000 paquets turístics, l’Administració pública ha de preveure que es poden presentar recursos. El que no és lògic és que a data 4 de setembre el tema encara no estigui resolt.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Related Articles

Back to top button