La GentNotícies

La Generalitat i l’Estat acorden el pagament de 46 M€ per finançar la jubilació anticipada dels Mossos d’Esquadra del 2022 

  • D’aquesta manera, s’aconsegueix l’equiparació de les condicions econòmiques de la jubilació anticipada dels Mossos amb les dels Cossos i Forces de Seguretat estatals
  • En els exercicis següents l’import s’anirà adaptant a l’evolució real dels efectius d’agents de la policia catalana
  • El sistema per calcular el finançament anual s’ha acordat en el grup de treball creat en el marc de la Comissió Mixta d’Afers Econòmics i Fiscals.

La Generalitat de Catalunya i el Govern de l’Estat han arribat a un acord perquè, cada any, l’Estat transfereixi a la Generalitat l’import corresponent al finançament de la jubilació anticipada del cos de Mossos d’Esquadra.  Per a aquest 2022, la quantitat acordada que es transferirà serà de 46 M€. D’aquesta manera, s’aconsegueix l’equiparació de les condicions econòmiques de la jubilació anticipada dels Mossos amb les dels Cossos i Forces de Seguretat estatals.

L’import de la transferència ha estat fixat aquest dimarts per representants de les dues administracions reunits en un grup de treball específic per aquesta qüestió creat en el marc de la Comissió Mixta d’Afers Econòmics i Fiscals Estat-Generalitat (CMAEF). La creació d’un grup tècnic per establir la fórmula de càlcul d’aquesta transferència va ser un dels compromisos assolits en el darrer ple de la CMAEF, que es va celebrar el 2 de març passat.

L’acord del grup de treball també preveu que la transferència inicial es vagi incrementant en funció de l’evolució real dels efectius de Mossos d’Esquadra, que la Generalitat certificarà al final de cada exercici. L’ingrés dels 46 M€ corresponents al 2022 s’efectuarà en tres pagaments abans que acabi l’any, mentre que, a partir del 2023, s’abonarà mitjançant quatre bestretes iguals que es liquidaran al març de l’exercici següent. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button