NotíciesPolítica

La Generalitat i el Govern Espanyol visiten el passeig de Fenals afectat per la borrasca Mónica per buscar una solució

L’alcalde de Lloret de Mar, Adrià Lamelas; el primer tinent d’alcalde, Jordi Martínez; la regidora de Platges, Marina Nicolàs i el regidor de Manteniment, Joan Escalona, amb diferents tècnics de l’Ajuntament, varen assistir a la visita del Subdirector General de Coordinació d’Actuacions al Litoral, Entorns Rurals i Muntanya de la Generalitat de Catalunya, Sr. Francesc Xavier Berga, i el Cap del servei de Costes de Girona, Sr. José Luis Tostado, també amb els respectius equips tècnics.

El motiu de la visita era poder valorar in situ les diferents afectacions i actuacions a realitzar arran dels danys soferts en el temporal de mar del proppassat cap de setmana del 9 i 10 de març, quan l’onatge de la borrasca va provocar un esvoranc de 90 metres al tram mig del passeig de Fenals que l’ha deixat inutilitzat, sent necessària la prohibició del pas de vianants per motius de seguretat. 

L’alcalde de Lloret de Mar, Adrià Lamelas, ha explicat que “vàrem demanar aquesta visita amb màxima urgència donat que el passeig de Fenals és un dels principals atractius turístics de Lloret i hem tingut molt bona resposta de les dues administracions competents.” Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde, Jordi Martínez, ha recalcat que “tant la Generalitat com el Govern Espanyol entenen perfectament que estem parlant d’un dels principals recursos turístics del municipi, i que cal actuar amb celeritat atesa la proximitat de l’inici de la temporada estival”. 

La petició de l’Ajuntament de Lloret de Mar és que es faci una primera actuació d’urgència que permeti restablir el pas pel tram esfondrat del passeig, així com recuperar els serveis bàsics afectats per tal de permetre el normal funcionament dels serveis de temporada i de la Casa del mar cares a l’inici de la temporada de màxima afluència turística. Tanmateix, paral·lelament s’ha d’anar treballant en el projecte de l’obra de reparació i millores funcionals del passeig marítim, a càrrec de la Generalitat de Catalunya, atesa llur condició de titular de la concessió.

Compromís de la Generalitat a fer una actuació d’urgència

En una entrevista avui, dilluns 25 de març, a la ràdio municipal de Lloret, la regidora de platges, Marina Nicolàs ha destacat la urgència de reparar els danys causats pel temporal ‘Mónica’ a la platja de Fenals per garantir la seguretat dels vianants.

La regidora manifesta que el departament de Costes de la Generalitat s’ha compromès a fer una actuació d’urgència per arreglar el passeig de Fenals, realitzar obres d’urgència i a construir una escullera de protecció per evitar danys futurs. A més, la Generalitat redactarà un projecte per a la renovació completa del passeig de Fenals, una demanda històrica de Lloret.

La sorra i els concessionaris de platja

Respecte a la situació de la sorra a Fenals i Lloret, s’ha demanat paciència fins a finals de maig per avaluar-la definitivament abans de l’estiu i prendre les mesures necessàries. Es treballa per assegurar que tots els concessionaris de platja puguin operar durant l’estiu, i ja s’han sol·licitat els possibles canvis d’ubicació necessaris a Costes si finalment la forma natural de la platja no tornés. “Tot i els retards, es garanteix que tots els concessionaris estaran operatius a l’estiu”, manifesta Nicolàs en aquesta entrevista.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button