NotíciesSuccessos

La Generalitat anuncia el tercer carril de Lloret a Vidreres

Amb un comunicat de premsa la Generalitat de Catalunya ha anunciat el seu compromís a millorar la seguretat viària d’una vintena de carreteres convencionals, les que tenen un carril per sentit, amb l’objectiu de reduir els xocs frontals. El pla que va presentar ahir el departament de Territori preveu transformar una vintena de trams en un tipus de via que s’anomena 2+1 perquè incorpora un tercer carril, que es va alternant en un sentit i en l’altre per facilitar els avançaments, i té una separació reforçada dels dos sentits de circulació.

Aquestes actuacions es faran des d’ara i fins al 2030 i costaran 660 milions d’euros. Afectaran una vintena de carreteres convencionals amb un total de 417,7 km d’obres, per intentar reduir els xocs frontals i frontolaterals, que s’estan incrementant i que són els més greus. Normalment, aquests sinistres es produeixen durant avançaments inadequats o per distraccions o pèrdua de control del vehicle que acaben amb la invasió del carril del sentit contrari. El tram d’aquesta C-63 que beneficiarà als veïns de Lloret es de 11,5 km (Lloret-Vidreres) que estan a la llista del comunicat que compartim a continuació:


El conseller de territori, Juli Fernández, explica que el tercer carril a les vies convencionals permet fer avançaments “sense ansietat perquè sabem quins són els trams on podem realitzar aquesta maniobra amb seguretat” i la separació dels sentits de circulació amb una barrera física o amb un zebrat central evita els xocs frontals.

La sinistralitat mortal baixa un 90%

Les carreteres en les quals s’actuarà formen part de la xarxa bàsica, tenen un trànsit de més de 5.000 vehicles diaris i són trams on s’hi han produït accidents frontals.

Aquest model de carretera està inspirat en països com Suècia i ja s’ha aplicat en diferents trams de la C-55, LA C-58 o la C-16. En aquestes vies no s’ha produït cap accident mortal per un xoc frontal o frontolateral i els sinistres amb morts s’han reduït un 90%.

La transformació de vies en carreteres 2+1 forma part de les polítiques per reduir la sinistralitat. Entre 2023 i 2030 s’actuarà en aquesta vintena de vies que representen el 7% de la xarxa viària de la Generalitat. El departament de Territori preveu que la sinistralitat mortal baixi un 20% amb aquestes actuacions.

2 Comentaris

  1. Si es fan obres per millorar la seguretat , jo també crec que s’ha d’incloure un carril bici ., si no es fa ara no es farà mai.
    Es una via que connecta moltes urbanitzacions amb Lloret i Vidreres i sempre hi ha gent caminant o en bici pels vorals en plan 3er món.
    En aquestes urbanitzacions no hi ha cap tipus de servei i la gent s’ha de desplaçar obligatòriament, ja que els ajuntaments no ofereixen aquests serveis al menys s’haurien d’esforçar per facilitar els desplaçaments; nens que van a l’escola, gent que treballa a lloret o Vidreres, turistas ,,, Es un tram amb moltíssim trànsit, un aparador cap a Europa de con es fan aquí les coses.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button