La GentNotícies

La Fundació Climent Guitart fa arribar més de 500 joguines a famílies vulnerables

La Fundació Climent Guitart acaba de tancar el balanç de la seva acció solidària de la campanya de Nadal i Reis, destinada a fer arribar joguines a nens i nenes de famílies amb pocs recursos. El resultat final supera el d’anys anteriors, tant pel nombre de joguines repartides com per les entitats que han col·laborat en aquest repartiment.

Aquest any, gràcies a les donacions de l’empresa GBI PAPREC, S.A., de la Fundació Concepció Juvanteny de Ripollet (Barcelona) i d’altres col·laboradors de la fundació, s’han pogut reunir més de 500 joguines molt diverses i per a diferents edats.  

Les entitats a les quals la Fundació Climent Guitart ha fet arribar les joguines han estat la Creu Roja de Lloret de Mar –que ha comptat amb el suport del Rotary Club de la mateixa població–, la Fundació El Bon Samarità –que les ha fet arribar a 22 nens i nenes orfes ucraïnesos amb residència a Blanes–, Càritas de Palafrugell –que les ha distribuït a diverses famílies de Mont-ras, al Baix Empordà, amb el suport de la Fundació Jordi Comas Matamala–, i el Convent de Santa Clara, de Sor Lucia Caram, amb seu a Manresa.

Sobre la Fundació Climent Guitart

Fundada el 2018, la Fundació Climent Guitart és una entitat sense ànim de lucre que mostra la cara més solidària de Guitart Hotels. Fa honor a l’empresari Climent Guitart, qui va presidir aquest grup hoteler durant més de 30 anys. Presidida per Cristina Cabañas, té com a objectiu dos àmbits que també van marcar professional i personalment la vida de Climent Guitart: per un costat, el foment i el desenvolupament del turisme i, de l’altre, la solidaritat cap a sectors especialment vulnerables. 

Treballa en projectes destinats a la formació i la promoció dels professionals del sector, l’enriquiment cultural i l’impuls del turisme sostenible i responsable. Organitza anualment el Business Tourism Market (BTM), un espai de debat sobre la indústria del turisme. També atorga els Premis Climent Guitart -uns guardons que reconeixen l’excel·lència en els àmbits de la formació, l’emprenedoria, la solidaritat i la música- i els Premis Lauretum, per posar en valor el fenomen turístic entre l’alumnat de les escoles i instituts de Lloret de Mar. Des de 2022, coorganitza -juntament amb Terres Festival i les fundacions Jordi Comas Matamala i CETT Fundació, el Terres CHECK-IN International Hospitality Film Festival, primer festival audiovisual del món que posa el focus en els serveis turístics. 

En l’àmbit de la solidaritat, focalitza la seva ajuda en diferents projectes d’atenció a aquells sectors de la població que, per motius econòmicsgeopolítics o socials, esdevenen especialment vulnerables. Aquí s’emmarquen iniciatives com el Sopar de Dones Solidàries o el conveni amb la Fundació Barça, que promou la inclusió social de joves migrants sense referents adults i el benestar de nens que lluiten contra una malaltia greu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button