La GentNotícies

La Fundació Climent Guitart de Lloret rep el reconeixement de la Fundació FC Barcelona entorn a la inserció laboral de joves amb alta vulnerabilitat

La Sala Roma de l’Spotify Camp Nou a Barcelona va acullir un acte el passat dijous 4 de maig, per agrair i animar les empreses a participar en el projecte ‘JOVES FUTUR +’ que ha facilitat la inserció laboral d’una seixantena de joves extutelats de tot Catalunya.

Contractes de feina en 30 empreses

Un centenar d’empreses de tot Catalunya es van reunir a la Sala Roma de l’Spotify Camp Nou en un acte d’agraïment i reconeixement per la seva participació i interès en el projecte JOVES FUTUR +, impulsat per la Fundació FC Barcelona i amb el suport de la Fundació “la Caixa”. L’acte va comptar amb la presència del president del FC Barcelona, Joan Laporta, la Dra. Marta Segú, directora general de la Fundació FC Barcelona, i Xavier Bertolín, director corporatiu d’Educació i Màrqueting de Fundació “La Caixa”.

El projecte JOVES FUTUR + va néixer al 2022 i té com a objectiu oferir suport a les persones joves que en fer 18 anys perden la protecció de l’administració pública i es troben en una situació de màxima vulnerabilitat. A través d’una xarxa de formadors, educadors socials, psicòlegs i mentors se’ls proporcionen les eines necessàries a nivell formatiu, laboral, psicosocial i emocional per tal d’aconseguir una autonomia personal plena, en absència d’una família o xarxa social.

En poc més d’un any, una seixantena de persones joves que provenen de contextos difícils han aconseguit un contracte de feina gràcies al compromís i la implicació de més de 30 empreses de tot Catalunya. Amb totes aquestes persones s’ha treballat durant un any des de quatre vessants: formació en oficis, inserció laboral, acompanyament psicosocial i mentoria. 

La Fundació Climent Guitart de Lloret de Mar ha participat activament en el projecte amb la inserció d’un jove en pràctiques a la cadena Guitart Hotels. Pere Cabañas, com a vicepresident de la fundació lloretenca va recullir el reconeixement per part del president del Club, Joan Laporta”


A banda de la formació i inserció laboral, el projecte JOVES FUTUR + té una part important de promoció de les habilitats transversals, de suport psicosocial i d’acompanyament a través d’una xarxa de mentors. Durant tot el procés es porta a terme una tasca de seguiment per promoure l’autonomia i afavorir les competències personals i socials que faciliten l’accés i el manteniment d’una feina. A més a més, un dels objectius del projecte és també formar-los en gestió d’economia personal i domèstica i promoure la cura del temps lliure, aspectes clau en l’etapa d’emancipació a la qual s’enfronten.

Com va recordar Joan Laporta, aquest projecte necessita la implicació de tots el actors socials, ja que és un treball en equip. En aquest sentit va dedicar un agraïment sincer a les empreses que s’han implicat a través de la contractació o incorporant joves de pràctiques, així com:  “A totes les persones mentores, treballadors i treballadores del Club o de “la Caixa”, socis i sòcies que voluntàriament donen suport a nivell personal a aquests joves, com si fossin la seva família que ara és absent. És una figura molt important perquè aquest projecte funcioni.”

Per la seva banda Xavier Bertolín va explicar que “des de la Fundació “la Caixa” portem més de 20 anys impulsant programes d’inserció laboral i volem que aquesta experiència serveixi també per afavorir la inclusió de les persones joves extutelades. Amb el projecte Joves Futur+ hi guanya tothom: els joves extutelats perquè que s’incorporen al mercat laboral i les empreses perquè incorporen talent. I al final se’n beneficia total la societat.”

Durant l’acte, en què es va fer entrega d’un obsequi a les empreses col·laboradores i va finalitzar amb una fotografia de grup, es va animar les empreses que encara no formen part activa del programa perquè s’impliquin en el projecte.

EMPRESES RECONEGUDES

Distform
Formació i Treball
Mullor
Grup Voltes
Barça Licensing & Merchandising
Coats Gotex
Oassis Natural Cooking
Noel
Cajebel
Carrefour
Nacex
Plusfresc
Aramark
Associació Esportiva Ciutat Vella
Club Nàutic Vilassar de Mar
Eurofirms group
Bauhaus environment
Fruits Queralt
Tecnol MaserGrup
DDI Barcelona-Distribuidora DAMM
Hostaleria de Lleida
Serveto
Coure restaurant
Ara vinc
Fundació Climent Guitart (Lloret de Mar)
Xocosave
Districenter
El Altar
Lapometa
Metalic
Gamoher

Sobre la Fundació Climent Guitart

Fundada el 2018, la Fundació Climent Guitart és una entitat sense ànim de lucre que mostra la cara més solidària de Guitart Hotels. Fa honor a l’empresari Climent Guitart, qui va presidir aquest grup hoteler durant més de 30 anys. Presidida per Cristina Cabañas, té com a objectiu dos àmbitsque també van marcar professional i personalment la vida de Climent Guitart: per un costat, el foment i el desenvolupament del turisme i, de l’altre, la solidaritat cap a sectors especialment vulnerables. Treballa en projectes destinats a la formació i la promoció dels professionals del sector, l’enriquiment cultural i l’impuls del turisme sostenible i responsable.

Organitza anualment el Business TourismMarket (BTM), un espai de debat sobre la indústria del turisme. També atorga els Premis Climent Guitart, uns guardons que reconeixen l’excel·lència en els àmbits de la formació, l’emprenedoria, la solidaritat i la música. En l’àmbit de la solidaritat, focalitza la seva ajuda en diferents projectes d’atenció a aquells sectors de la població que, per motius econòmics, geopolítics o socials, esdevenen especialment vulnerables. Aquí s’emmarquen iniciatives com el Sopar de Dones Solidàries o el conveni amb la Fundació Barça, que promou la inclusió social de joves migrants sense referents adults i el benestar de nens que lluiten contra una malaltia greu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button