ComerçosNotícies

La cuina de ‘Komo Pez’ amb el seu xef Marc Esteve, presents al rodatge de la Warner Bros. que va acabar ahir a Lloret

Marc Esteve Saura, xef del restaurant de Lloret, Komo Pez, té 47 anys, va néixer a Lloret, i és autodidacta en el que fa referència a la cuina. Aquests dies es parla sovint del seu peix a la brasa…

Marc, ara ets famós per haver cuinat per la Warner Bros., com va ser el moment en què et demanen que cuinis per fer unes escenes d’una pel·lícula?
-La meva primera reacció va ser pensar: on va aquest penjat?, d’on ha sortit? Fins i tot creia que em volia “timar” o m’estava fotent una “trola”. Després vaig entrar a la cuina i en comentar el fet amb el meu company Pere, em va confirmar que s’estava rodant una pel·lícula a Lloret i llavors ja em vaig creure que podia ser cert tot el que em demanaven, però al principi no me’l creia.

Com et van localitzar?, qui els va parlar de tu?
-Buscaven un restaurant on es cuinés peix a la brasa, i el propietari de Can Tarradas els hi va dir que possiblement jo els hi podria fer.

Què et van demanar concretament?
-Necessitaven que algú els cuinés cada dia (durant cinc dies) uns peixos similars de mida i en la mateixa quantitat per poder enregistrar una escena, i per tenir els peixos iguals cada cop que calia repetir.

Saps quina era la durada de l’escena i recordes quants peixos van calé?
-Vaig fer servir uns 40 peixos d’una mida similar. L’escena, em van dir que era d’uns sis minuts.

Quin tipus de peix vas fer servir, i d’on es va fer arribar?
-Vaig utilitzar escórpores de Blanes.

Alguna dificultat o imprevist a l’hora de fer aquest encàrrec?
– La veritat és que va ser una mica complicar punxar els peixos amb una canya i que no es desfessin, ja que volien que sembles que estaven cuinats pels nàufrags de la pelicula que només tenien canyes per fer aquesta mena d’espetos.

Vas ser tu mateix qui els va portar fins al lloc de filmació?
-No, ells venien a buscar-los al meu restaurant i se’ls emportaven a la platja de Cala Boadella on estan enregistrant el film.

Marc, per què no els vas cuinar al lloc de l’escena? No era massa complicat fer el trasllat amb les canyes i el peix cuinat?
– Doncs, una mica, però al lloc de l’enregistrament era impossible perquè tot era un escenari, i el foc no era real. Allà no es podia cuinar.

Ets l’únic restaurant de Lloret que cuina el peix d’aquesta manera? Amb què fas les brases?
– Pel que sé, soc l’únic que utilitza aquest sistema de brases amb un carbó molt especial que ve de Cuba. És un carbó que costa d’encendre, però que un cop el tens en brasa s’aguanta molt i li dona un gust especial atot el que cuines.

On vas aprendre a cuinar
-Sobretot vaig aprendre a cuinar a casa l’àvia, jo era de molt bon menjar, tot m’agradava, i m’hi fixava molt de com cuinava la meva iaia, i d’ella vaig aprendre a fer les cassoles tradicionals que eren els meus plats preferits.

S’ha perdut la cuina d’abans? No és fàcil trobar cassoles tradicionals típiques de Lloret.
Jo fa quinze anys que cuino i mai he deixat de fer les cassoles. Segons Jaume Fàbrega, consultor gastronòmic, escriptor i periodista especialitzat en cuina la cuina de l’Empordà i la Costa Brava, i Abraham Simon-Ferré un activista de la cuina tradicional catalana, les cassoles que s’elaboren al Komo Pez, que és el meu actual restaurant són com les autèntiques ancestrals que es feien a Lloret.

Com et vas donar a conèixer en el món de la gastronomia, quin ha sigut el teu recorregut pel nostre poble fent menjars?
-Vaig començar a la cuina del Càmping Beach de Cala LLevadó, després vaig obrir el restaurant Pez Colorao, d’allà vaig passar a dur la cuina del Restaurant del Port de Cala Canyelles, i des del mes de maig regento el Komo Pez i ofereixo l’autèntica cuina tradicional feta als nostres fogons i brases.

Quines són els avantatges d’aquest canvi d’ubicació? D’aquest nou restaurant? No et quedarà petit?
– És petit i molt acollidor, un lloc tranquil i molt familiar, amb cuina de mercat, molt tradicional, amb molta brasa i moltes cassoles. Conservo els mateixos clients que abans es desplaçaven a Canyelles, inclús ara els hi sembla més pràctic venir al Komo Pez per ser més cèntric.

Tot es peix, al Komo Pez?
– No tot, és bastant variat, tinc menú de dimarts a divendres: dimarts peix a la brasa, dimecres fideua, dijous arròs, i divendres cuina de mercat de què hi hagi millor en el dia.
La carta canvia gairebé diàriament on hi ha diversitat per escollir.

Gràcies, Marc per cuinar tan bo i deliciós, crec que per començar escolliríem provar la teva zarzuela o un bon suquet, ja que sabem que aquests són els teus plats preferits des de ben petit, i els has après a cuinar com t’ensenyava la iaia. 

🔵Komo Pez C/ Sant Isidre, nº 10 Lloret de Mar 

Coneix més a fons aquesta producció nordamericana de la Warner Bros, que va acabar ahir el seu rodatge a Lloret de Mar, on Cala Sa Boadella i els voltants han estat els protagonistes. Ara la productora marxa a Girona a rodar una batalla épica amb més de 400 extres al barri vell de la capital. Consulta la darrera noticia que vam publicar a Lloret Gaceta sobre la producció ‘Mrs. Davis’ al següent enllaç 👉🏻aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button