ColumnesNotícies

La Consellera a tots aconsella però no en té cap per ella…

Com a pare d’un alumne en edat escolar, l’altre dia, la direcció del centre em va fer arribar a petició del Departament d’Ensenyament de Catalunya una carta de la consellera d’educació Anna Simó i Castelló.

La carta en qüestió és la següent:

Si busquem l’etimologia de la paraula consellera és la següent: Etimologia: De consell i el sufix -er, segle XIV. Nom. conseller m. ‎(plural consellers, femení consellera). Persona que dona consell. Membre d’un consell o càrrec equivalent al de ministre en alguns governs, com per exemple la Consellera d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

Doncs bé, jo volia criticar la feina de la consellera però queda palès que la seva feina l’està fent bé ja que ens ha donat consell a totes les famílies. Els resultats educatius de l’informe Pisa a Catalunya són nefastos i la consellera ens aconsella ajudar i acompanyar els nostres fills en les hores d’estudi a casa. De tota la resta de mancances i problemes del sistema educatiu dels quals ella és completament responsable, no diu res. Doncs jo em permetré el luxe de donar la contra, dir la meva, i “respondre” a aquesta carta. Perque trobo vergonyós aquesta manera d’actuar per part del departament d’ensenyament de la Generalitat de Catalunya i de la seva consellera.

La manera de solucionar uns resultats negatius no és responsabilitat de les famílies. Si l’any que ve els resultats continuen igual, quina serà la seva solució? Enviar una carta als alumnes per demanar que estudiïn més? No em sorprendria gens.

Senyora consellera, si vostè ha pogut, jo també puc, així doncs aquí va la meva carta adreçada a les famílies.

Benvolgudes famílies

M’adreço a vosaltres per donar-vos el meu punt de vista sobre la vergonyosa carta que ha enviat la consellera d’educació Anna Simó Castelló i que la direcció d’alguns centres ens han fet arribar a totes les families via app.

“Es vergonyós que la consellera apel•li a les famílies per solucionar uns resultats educatius nefastos que són completament responsabilitat del departament d’ensenyament”

No és responsabilitat de les direccions que prou feina tenen a intentar encabir tots els alumnes en un número clarament insuficient d’aules.

No es responsabilitat del professorat totalment desbordat per unes classes massificades i que en alguns casos superen les ràtios.

Y per últim, tampoc és responsabilitat de les famílies per una manca “d’acompanyament en l’estona dedicada a l’estudi o a la lectura i la gestió responsable del consum de pantalles…”. Es única i exclusivament responsabilitat del Departament d’Ensenyament per no aportar els espais, eines i personal docent necessari per poder garantir una educació pública de qualitat.

Es per això, que trobo indignant i vergonyosa la carta que ens adreça la consellera i és per això que vull deixar clar que com a families… sí tenim una responsabilitat i és la de dir prou. Prou de permetre que l’educació dels nostres fills es vegi perjudicada per culpa de la seva mala gestió. És hora de reclamar una educació de qualitat per els nostres fills. Ja hem deixat passar massa temps. És hora d’actuar.

Manel Ortiz Barnés – “Membre d’un AMPA i de l’Interampa a Lloret”.

_____________

“Dit això, si vol millors resultats educatius per a l’any que ve, pot fer dues coses, començar a treballar de debò per millorar el sistema educatiu català, o demanar-li als reis que els nens estudiïn més. La decisió es només seva”.

Manel Ortiz

Continuarà…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button