La GentNotícies

La Campana celebra els 60 anys; sis dècades d’un servei únic i el secret de generació en generació

Just per aquestes dades, concretament una nit de Sant Joan, l’emblemàtic establiment «La Campana» obria les portes l’any 1964. Els seus propietaris, Pere Llambí (Blanes) i la Roser Macià (Lloret de Mar) començaven l’aventura al capdavant d’un restaurant icònic on es podia menjar i ballar amb música en directe. Obrir el local va ser idea d’en Pere, quan es van establir a l’habitatge del mateix edifici on també vivia l’àvia de la Roser.

Actualment, tothom coneix La Campana i segurament ja sabeu que és la Vicky, la filla del Pere i la Roser que dirigeix ara el restaurant. Enguany vol celebrar amb tota la clientela i amics del poble el 60 aniversari de La Campana, i per això ha preparat una festa avui dimarts 25 de juny, a les 19 h. On tocaràn els antics músics de la sala de festes i es repartirà coca, cava i dolços. Amb aquesta celebració dels seixanta anys d’història de La Campana ja s’albira la jubilació de la Vicky, que va néixer i créixer gairebé alhora que el local.

-Vicky Llambí, quin és el secret perquè els vostres pollastres siguin tan bons?

És un secret de les dones de la família. La primera salsa la va fer, per la meva àvia, l’amo de la pensión El Amigo, en «Lusquiños». L’àvia la va modificar al seu gust i la transmet a la mare, i la mare, amb 93 any, segueix fent-la cada dia, tot i que l’ha ensenyat a fer a les seves filles; la Roser i a mi (Vicky).

L’obertura de La Campana coincideix amb el boom turístic a Lloret, el pare de la Vicky parlava quatre idiomes i era molt sociable, al restaurant parlava amb tothom i fins i tot s’ocupava de fer la propaganda al carrer.

«L’èxit de la cuina era cosa de l’àvia, de la meva mare, dels pollastres i la seva salsa especial, i l’èxit de clientela era obra del meu pare, que era un relacions públiques nat. La Campana va ser la primera sala de festes de LLoret on es podia menjar».

Tradicionalment, La Campana obre dues setmanes per Setmana Santa i torna a tancar. Després obre de finals de maig fins poc abans de Nadal, tanquen per festes, per tornar a obrir després de reis. La resta de l’any treballen divendres, dissabte i diumenge al migdia.

Sigui com sigui, avui 25 de juny a les set de la tarda, celebraren amb tot l’equip habitual de La Campana els seixanta anys d’història d’una sala de festes-restaurant que ha marcat un estil propi en la gastronomia i les nits d’oci de Lloret
. Felicitats família!!

60 aniversari de La Campana:

Avui dimarts 25 juny a partir de les 19h.
Carrer de l’Areny, 42,Lloret de Mar. Tel. 607 91 70 44. Aparcament al Gran Casino de Lloret.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button