La GentNotícies

Un altercat violent i greus amenaces a les treballadores fan que el Kaliu de Lloret de Mar tanqui les portes sense data de reobertura

Fa ja casi 2 mesos que el local (pis) Kaliu va tancar les portes per precaució, arran d’incidents desagradables per part d’alguns usuaris. Els hi recordem que el Kaliu és un lloc on les persones necessitades, i els “sense sostre” podien anar a dutxar-se, prendre un cafè, cuinar i ser atesos per les educadores socials. Va obrir les seves portes a Lloret de Mar al novembre de l’any passat.

Tot i que el local no es troba en funcionament, de manera provisional; les persones que depenien d’aquest local (una cinquantena) tenen llocs alternatius on ser assistits. Lloret Gaceta ha parlat amb l’actual regidor de Benestar i Família, Alejandro Pérez Coca per aclarir aquest tema. Cal puntuar que per dret de protecció de dades no es donaran noms ni de treballadors ni d’usuaris.

Sr. Alejandro Pérez, per què es va tancar el Kaliu?

Justícia va recomanar el  seu tancament arran d’un altercat violent d’un usuari que va afectar terceres persones, i les educadores van rebre greus amenaces. A l’agressor se li va retirar el passaport, però com que no tenia ordre d’allunyament, es va decidir que era millor tancar l’establiment per assegurar la integritat de les persones afectades.

Quan obrirà el Kaliu?

El centre està tancat provisionalment per seguretat, per recomanació de la justícia i de l’ajuntament. Es tornarà a obrir quan tinguem garantida la seguretat, i la justícia estigui d’acord. Aquest projecte es va dur endavant per intentar encabir-lo en algun projecte de la Generalitat i poder millorar el servei, però no va ser acceptat per part de la Generalitat. Nosaltres continuem intentant que la Generalitat assumeixi la seva part de responsabilitat, per tal de poder complimentar aquest projecte i fer un projecte molt més transversal per obtenir millors resultats encarats a la reinserció social. Pel que fa al personal del Kaliu, va quedar molt afectat pels fets viscuts i per la nostra part no volem que torni a passar un incident similar i de cap manera volem posar en risc a les persones que treballen per un bé comú.

Els usuaris són atesos en un altre indret?

Sí, els usuaris estan tots informats d’ençà que es va tancar i tots saben que poden continuar sent ben atesos, assegurant la seva intimitat en diferents instal·lacions municipals i esportives en horaris que no romanen obertes al públic. També els atenen les educadores socials ubicades a la casa de la Cultura (és l’edifici on es situa Serveis Socials).

Cartell al Kaliu avui dia

El centre de dia El Kaliu (ara tancat temporalment) es troba ubicat al carrer d’Hipòlit Lazaro, 10-12, al costat del Centre de Distribució d’Aliments de Caritas de Lloret de Mar. Els beneficiaris del centre de dia El Kaliu són persones que es troben sense llar o amb un habitatge inadequat i/o insegur, i que resideixen a Lloret de Mar de forma habitual, la major part dels usuaris són homes sols sense llar.

One Comment

  1. Es una lastima, pena, que un prollecto para ayudar a los mas necesitados, se cierre, y mucho mas, si el motivo es por que uno o barios usuarios no saven respetar y comportarse, encima que les dan comida y cama buscan bronca, o robar a otros usuarios, hay personajes que no merecen un plato de comida

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button