NotíciesPolítica

Junts per Lloret present a Elna a la presentació oficial de Puigdemont com a candidat a liderar el Govern català

Ahir dijous a Elna, Carles Puigdemont es va presentar oficialment com a candidat per governar Catalunya en les properes eleccions autonòmiques del proper 12 de maig. Des de Lloret de Mar, el seu partit Junts per Lloret va assistir per recolzar al candidat.

L’executiva local de Junts a Lloret de Mar va organitzar un autobús per assistir a aquesta conferència del President Carles Puigdemont. En menys de 24 hores es va omplir amb un grup de persones molt heterogeni. Hi havia des d’afiliats de Junts, a membres del Consell Local de la República i molts ciutadans que feia temps que estaven desencisats amb la política i que creuen que el retorn del President és l’impuls que necessita el país per recuperar el bon Govern.

Una de les assistents va ser la lloretenca Maria Antònia Batlle, Diputada de Junts per Catalunya al Parlament de Catalunya per Girona, que va manifestar: “Estic molt contenta de veure que la gent de Lloret es va mobilitzar i té ganes que torni el president legítim destituït il·legalment pel 155. Avui ha començat el compte enrere del retorn del President Puigdemont per restituir la legitimitat de la presidència de la Generalitat de Catalunya, per tornar al bon Govern, a fer política al servei dels ciutadans i per culminar el procés d’autodeterminació”. Batlle també va avançar que “des de Lloret de Mar estem preparant una campanya que obrirem a la participació de tots els lloretencs, siguin o no del partit. Tenim menys de 2 mesos per fer saber a tothom que només el President Carles Puigdemont pot defensar els interessos de tots els catalans davant de l’Estat i del món, com està demostrant des del primer dia”.

Resum de la presentació

El president Puigdemont ha anunciat la seva candidatura a les eleccions al Parlament amb l’objectiu de restituir la seva presidència suspesa el 2017. Aquest anunci va tenir lloc ahir, dijous, a Elna, un municipi situat a la regió francesa de l’Alt Rosselló, a la considerada com a Catalunya Nord. Davant una sala d’actes plena a l’Ajuntament d’Elna, Puigdemont va fer la seva declaració, acompanyat per més de mil persones, entre les quals hi havia 742 assegudes dins de la sala i unes 300 més que seguiren l’esdeveniment des d’una pantalla habilitada a l’exterior.

En el seu discurs, Puigdemont va expressar la seva determinació a restablir la seva presidència i a continuar la lluita per la independència de Catalunya. Va afirmar que la seva decisió de presentar-se com a candidat a les properes eleccions al Parlament era una resposta a l’oportunitat de fer possible la restitució de la seva presidència i de continuar la tasca que va ser interrompuda per l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola, el qual va suposar la suspensió del govern de la Generalitat.

Puigdemont va destacar la importància de les properes eleccions com a un moment decisiu per al futur de Catalunya. Va assenyalar que els catalans hauran de triar entre dues opcions: continuar amb una autonomia cada dia més inoperant i resignada dins de l’estat espanyol, o treballar per aconseguir la plena independència i el reconeixement de Catalunya com una nació independent dins del món.

A més, Puigdemont va fer una crida a la unitat de l’independentisme i a la necessitat d’autoestima per poder assolir els objectius marcats. Va reconèixer la importància de fer autocrítica i d’aprendre dels errors comesos en el passat, però també va destacar la importància de no perdre mai l’esperança ni abandonar la lluita per la independència.

Pel que fa a la estratègia política, Puigdemont va afirmar que no renunciava a la via unilateral si la negociació amb l’Estat no donava fruits. En aquest sentit, va proposar una proposta de resolució acordada amb el conjunt de l’independentisme per aconseguir la plena independència de Catalunya, en un context políticament més favorable del que es tenia el 2017.

Finalment, Puigdemont va expressar la seva determinació a retornar a Catalunya, independentment de les decisions judicials sobre l’amnistia. Va assegurar que el seu retorn seria al servei del país i no d’un partit o organització concreta. Estava disposat a assistir al ple del Parlament per demanar la confiança de la cambra, demostrant la seva voluntat ferma de liderar Catalunya cap a un futur d’autodeterminació i progrés.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button