NotíciesPolítica

Així s’ha viscut la Festa de la Cultura Lloretenca 2023

Josep Fàbrega i Selva de Calders (Moianès) de l’apartat de Poesia per adults dels Premis Literaris Vila de Lloret. El premi, dotat amb 500 euros, ha estat pel poema titulat “Mediterrània”. Aquest és el segon guardó més ben dotat dels Premis Literaris Vila de Lloret que enguany arriben a la 19ena edició. El premi més ben dotat, el de narrativa per adults, el jurat ha estimat deixar-lo desert.

El Teatre Municipal ha acollit ahir al vespre, dijous 20 d’abril de 2023, una nova edició de la Festa de la Cultura Lloretenca on s’han lliurat, entre d’altres guardons i reconeixements, els premis literaris i el Guardó Sa Gavina de les Arts i les Lletres. Una edició en que s’han presentat un total de 185 treballs.

En la categoria de primària de cicle mitjà, en narrativa, la guanyadora ha estat Valeria Ivanitskaia de l’Escola Àngels Alemany pel treball titulat “Un viatge a Catalunya”, mentre que el premi poesia de primària, cicle mitjà, ha recaigut al poema titulat “Catalunya m’enamora” de Diego Curry Ramos de l’Escola Esteve Carles.

Dins de la categoria de primària de cicle superior, el premi de narrativa i el de poesia han recaigut tots dos en la mateixa alumna, Dea Ignatova Krasimirova de l’Institut Escola. El treball premiat en narrativa es titula “La cua blanca i la seva Catalunya natal” i el de poesia “Viatjar somiant”. En educació secundària de 1r i 2n d’ESO, el premi en narrativa ha estat per Salma Ben Malek Taghzouni de l’Institut Coll i Rodés pel poema titulat “L’amor inesperat”. Mentre que en la categoria de poesia el premi ha estimat deixar-lo desert.

I els premis d’educació secundària de 3r i 4t han estat en narrativa per Hugo Detka Recha de l’Institut Coll i Rodés pel treball titulat “Seguint la força del mestral” i en poesia per Pau Martínez Ametller del Col·legi Immaculada pel poema titulat “El tresor amagat”.

Els premis literaris Vila de Lloret també han premiat d’altres categories com el millor blog de viatges que ha estat per Laia Diaz Segura de Tarragona pel blog “De ruta en familia”.

Mentre que el premi al millor post sobre Lloret ha estat per Mireia Tort i Roset de Torrelles de Llobregat (Baix Llobregat) publicat en aquest blog. Oriol Solà i Prat de Santa Maria de Montbui (Anoia) ha guanyat el premi de microrelats per “Tot un clàssic”.

Finalment “Què serà l’Agnès quan sigui gran?” és el títol del treball guanyador del Premi Joan Llaverias de contes infantils il·lustrats que promou el departament d’Educació. La guanyadora és Roser Vilagran Jimenez, de Badalona.L’Associació de Puntaires de Lloret, guardonades amb el Sa Gavina.

L’Associació de Puntaires de Lloret ha rebut un dels guardons més destacats de la nit com és el Guardó Sa Gavina de les Arts i les Lletres que enguany arriba a la 34ena edició. La glossa l’ha llegit la historiadora de l’Art, Marina García. Durant la gala de la Festa de la Cultura que s’ha celebrat aquest dijous 20 d’abril al vespre al teatre de Lloret ,també s’han fet diversos reconeixements als escriptors lloretencs que han publicat un llibre durant l’any anterior.

La gala s’ha tancat amb la interpretació de “la pubilla de Lloret” la sardana estrenada l’any 1926 de qui es desconeix qui és el seu autor i que enguany s’ha recuperat en el marc de Lloret com a Capital de la Cultura Catalana. L’han interpretat la cantant lloretenca Tramma i el músic lloretenc Manel Alsina, que són els qui van rebre l’encàrrec d’actualitzar-la.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Related Articles

Back to top button