EsportsNotícies

José Luis Blanco i Anna Sabariego presenten la Cursa dels Nassos de Barcelona amb 11.000 inscrits

La Sant Silvestre del Masnou (26/12/23) ha batut rècord d’inscrits, és la cursa més antiga de Catalunya. El lloretenc José Luis Blanco forma part de l’equip organitzador, enguany en la seva edició 44 i amb 2275 corredors, dels quals, uns quants són participants de Lloret de Mar. Ara l’atleta es centra amb l’organització de la multitudinària Cursa dels Nassos de Barcelona (31 desembre) amb una participació molt esperada de la lloretenca Anna Sabariego, que ve d’aconseguir innombrables títols i campionats com a nedadora i recentment està provant sort amb les curses i a curt termini poder participar a Triatlons.

“La cursa, ja amb més d’11.000 inscrits, vol batre un rècord molt especial, pel que fa a les corredores femenines”.

José Luis Blanco

L’objectiu és batre de nou el rècord del món d’aquests 5 kilòmetres (ara és de 14 minuts i 19 segons), aquesta vegada en una cursa exclusiva per a dones. L’actual rècord del món dels 5 kilòmetres està aconseguit a la Cursa dels Nassos 2021 de Barcelona (Ejgayehu Taye) en cursa mixta.

D’altra banda, la jove corredora Anna Sabariego és la lloretenca que participa en cadira de rodes junt amb els més d’11.000 inscrits arribats de 60 països del món.

Presentació de la Cursa

La Cursa dels Nassos 2023 de Barcelona és d’àmbit internacional i la conformen 5 kilòmetres de recorregut. El pròxim 31 de desembre a partir de les 16 h Barcelona vol assolir la nova plusmarca mundial en una cursa només per a dones. El cartell d’atletes tindrà les millors corredores del passat Mundial d’Atletisme celebrat a Riga.

La jornada de la Cursa dels Nassos de Barcelona 2023, començarà amb la categoria masculina a les 16 h, i en categoria femenina, a les 16.25 h. Sortiran de l’Avinguda Icària, entre el carrer Arquitecte Serret i el carrer Rosa Sensat.

La imparable Anna

Lloret Gaceta ha parlat amb l’Anna Sabariego Galiano, per saber més coses de la seva recent afició a les curses: l’Anna va néixer l’any 84 a un poble de Jaén (Villanueva de la Reina), els seus pares van venir a treballar a Lloret, i ella els visitava als estius. A l’edat de divuit anys l’Anna va patir un accident de cotxe que la va deixar en cadira de rodes després de fracturar-se diverses vèrtebres, va ser llavors quan es va establir a Lloret definitivament per recuperar-se i viure amb la família.

L’Anna és nedadora, i aquest 24 de desembre va participar per primera vegada a una cursa amb la seva cadira de rodes, justament a la cursa de Nadal de Lloret; una primera prova de contacte amb l’asfalt i que va quedar molt satisfeta amb l’experiència.

-Ana, tot a punt per a la Cursa dels Nassos?

Sí, molt il·lusionada. M’acompanya Jose Luis Blanco, tinc constància de què Jordi Madera, que és un esportista paralímpic i també participa amb cadira de rodes.

-Com ha estat el teu entrenament amb una cadira adaptada per a competicions?

He après jo sola, empento jo sola la cadira d’atletisme, vaig entrenant com puc, tota sola.

-Hi ha algun premi especial per qui participa en cadira de rodes?

En moltes curses no, però en la Cursa dels Nassos sí que hi ha un guardó especial per persones amb cadira.

-Quina serà la teva pròxima cursa?

Al 2024 vull fer un triatló, estic cuadrant les dates.

Gràcies, Ana, molta sort, que vagi molt bé la cursa, totes les festes, i et desitgem un any carregat d’èxits i moltes curses.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button