El PobleNotícies

Jornades de Mobilitat per descarbonitzar i descongestionar el sistema urbà de Lloret de Mar

L’Àngel Aguilera, columnista de Lloret Gaceta, comparteix amb els nostres lectors la informació de l’acció que es durà a terme aquest dissabte a Lloret de Mar, per part de L’Associació Promotora del Transport Públic, on l’Àngel és soci i activista de l’associació. Coneix millor a l’Àngel en aquesta entrevista que li vam fer, al següent enllaç 👉🏻aquí

Del 16 al 22 de Setembre es desenvolupa la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible. Durant aquesta setmana moltes ciutats organitzen un munt d’activitats per fomentar la mobilitat sostenible: el dia sense cotxes, curses de transports, xerrades i d’altres activitats per mostrar a l’opinió pública la necessitat de canviar la nostra forma de moure’ns.

Menys consum energètic, menys emissions, menys accidentalitat, més salut per a les persones, més estalvi per a tothom. Amb el canvi climàtic també hem vist que necessitem carrers amb arbres frondosos a l’estiu, per rebaixar la temperatura dels carrers, i amb menys cotxes. No consta que Lloret de Mar hagi organitzat mai activitats per commemorar aquesta Setmana. L’agost de 2021 es van fer arribar propostes al respecte a través a la Regidoria de Mobilitat i Transports que dirigeix el sr. Cristian Fernàndez, sense cap èxit, però.

D’altra banda, són milers les persones que diàriament ens desplacem a Blanes, la població veïna, en una línia de bus en règim de oligopoli, amb un preu desorbitat i que no pertany a cap sistema tarifari integrat. Per això, i malauradament, la reducció de preus en el transport públic queda en un no res per als usuaris del bus Lloret-Blanes i d’altres busos de la zona, perquè cap d’aquestes línies de bus es troben integrades a cap Autoritat de Transport. La gent de Blanes i Lloret, a més d’haver de pagar un bitllet més car, no accedim a cap dels descomptes dels que gaudeixen la gent de Barcelona o Girona. Una situació inacceptable.
Segons el PMUS – Pla de Mobilitat Urbana Sostenible-, elaborat per l ́Ajuntament de Lloret de Mar, la població veïna de Blanes representa el 38% del total de desplaçaments de Lloret, i, per tant, es configura com el principal focus emissor de mobilitat interurbana.

Aquest any 2022 la Comissió Promotora del Tramvia Blanes-Lloret ens proposem capgirar aquesta situació i per això commemorem aquesta Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible, amb una activitat el proper dissabte, 17 de Setembre, de 10 a 14 h, a la Biblioteca Municipal, Pl. Pere Torrent, amb les Jornades de Mobilitat per descarbonitzar i descongestionar el sistema urbà de Blanes i Lloret de Mar.

Durant l’esdeveniment s’abordaran quatre temàtiques: 1. Presentació del projecte de Tramvia Blanes – Lloret. 2. Integració de Lloret en el sistema tarifari ATM de Barcelona/Girona. 3. Alternatives sostenibles a l ́autopista Blanes-Lloret. 4. Carril bici interurbà Blanes i Lloret. Aquestes seran les II Jornades de Mobilitat a Comarques Gironines. Al Juny de 2021 se’n desenvolupar les primeres, a Sant Feliu de Guíxols, amb més d’un centenar d’assistents i amb un important impacte a l’opinió púbica, Amb la jornada de Lloret en busquem la continuïtat i precisament per això convidem a tota la gent de Blanes i Lloret. L’acte, que es gratuït però al que cal inscriure’s, és obert a tothom, persones preocupades pel canvi climàtic i la destrucció del medi, usuaris del transport públic, gent gran i gent jove. Inscripcions clickant el següent enllaç 👉🏻https://acortar.link/UnVGNe
Per rebre més informació pots contactar amb l’associació al seu mail: costabrava@transportpublic.org

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button