EducacióNotícies

Jornada web 3.0 i intel·ligència artificial: “Lloret podría ser el Silicon Valley de la tecnologia turística”

• El programa ha comptat amb experts en transformació digital com Jimmy Pons o Quirzé Salomó de Centre BlockChain Catalunya (CBCat)
• La jornada va clausurar amb un manifest de compromís publico- privat per esdevenir una destí turístic intel·ligent.

El Teatre de Lloret ha acollit la jornada “Com la Web3 i la Intel·ligència Artificial pot ajudar Lloret i els seus negocis?” organitzada per l’Ajuntament de Lloret amb la col·laboració de l’empresa Marmirada Proximity Tech Solutions i que ha comptat amb una setantena de participants.

Durant la jornada s’han treballat conceptes sobre com les dades a temps real i la capacitat de processament de la intel·ligència artificial permeten oferir recomanacions personalitzades i adaptades a les preferències dels visitants, tant en la planificació del viatge com durant la seva estada.

A més, com l’ús de tecnologies blockchain garanteixen la seguretat i la transparència en les transaccions i la realitat virtual i augmentada permeten als clients descobrir les destinacions turístiques d’una manera més immersiva i realista. Entre els ponents hi ha participat Jimmy Pons, expert en transformació digital i innovació en destinacions turístiques amb més de 20 anys de trajectòria; Angela Bustillos, cofundadora d’EXplorins que compartirà el projecte d’utilització d’experiències immersives amb triple impacte (social, econòmic i mediambiental), Quirze Salomó CEO del Centre BlockChain Catalunya (CBCat) o Lasse Rouhiainen, expert en intel·ligència artificial. El president de la Mesa Empresarial de Lloret, Josep Maria Molist, va remarcar que “Esdevenir una referència en el sector tecnològic seria un molt bon complement amb el turisme, convertint Lloret en el Silicon Valley de la tecnologia turística”.

Per part de l’Ajuntament de Lloret també s’ha explicat la situació tecnològica de Lloret amb la implementació de diferents projectes a nivell d’eficiència energètica, il·luminació pública eficient, els aparcaments intel·ligents, la cartellera digital, la gestió remota del reg o la projecció de llum a la platja pertanyen a una subvenció de 3,34 milions d’euros dels quals 2,27€ milions procedeixen dels fons FEDER. A més recentment també s’ha adquirit l’immoble per la construcció d’un Lloret Smart Center al centre històric amb els fons Next Generation. Per l’alcalde en funcions de Lloret, Albert Robert, “El sector turístic sempre ha estat pioner, i cal ser-ho amb la tecnologia també. La tecnologia quan s’aplica bé dona resultats positiu en l’activitat econòmica”.

Des de fa diversos anys Lloret de Mar també treballa amb el sector turístic privat per l’adaptació de la destinació a les noves tecnologies. Lloret Turisme disposa de la Plataforma d’Intel·ligència Turística Mabrian, que permet analitzar les tendències i fluxos turístics a través del Big Data, i des l’any 2021, conjuntament amb el Gremi d’Hostaleria de Lloret de Mar va organitzar el programa executiu “Pla de Transformació Digital” on varen participar 52 allotjaments i 4 agències de viatge i enguany està duent a terme el programa executiu “Innovació i Sostenibilitat en el sector turístic de Lloret de Mar”.

Damià, de Marmirada i empresari del sector allotjament de Lloret, creu que és primordial poder crear una indústria paral·lela a l’activitat principal de Lloret en desenvolupament i execució de projectes tecnològics relacionats amb el turisme.
La jornada va clausurar amb un manifest, un compromís públic -privat per continuar treballant per esdevenir un destí turístic intel·ligent sota els següents eixos:

 1. Incorporar la intel·ligència artificial per oferir una experiència de viatge personalitzada i innovadora als nostres visitants que ajudarà a la gestió del teixit empresarial de Lloret.
 2. La web3, a través de la blockchain, permetrà oferir una major transparència i seguretat en l’operativa turística de Lloret de Mar.
 3. La realitat estesa (augmentada, virtual i mixta) com eix clau per crear una experiència turística emocionant i inoblidable per als visitants.
 4. Ser referents en l’ús de la tecnologia per millorar l’experiència del visitant al destí i la gestió de les nostres empreses.
 5. Amb l’ús d’aquesta tecnologia beneficiar l’economia circular del poble i el nostre teixit empresarial, aportant competitivitat als diferents sectors.
 6. Impulsar la transformació digital a través de la col·laboració amb empreses líders en tecnologia web3.
 7. El node turístic convertirà Lloret en una plataforma per al desenvolupament i implementació de projectes innovadors en tecnologia i màrqueting web3 turístic.
 8. Treballar perquè Lloret esdevingui el centre de atracció, retenció de talent tecnològic i d’inversions gràcies a la seva indústria paral·lela en desenvolupament tecnològic en turisme.
 9. La tecnologia blockchain que utilitzarà Lloret ha de tenir la base en la sostenibilitat, seguretat i que permeti complir els Objectius de Desenvolupament Sostenible.
 10. Lloret de Mar té l’oportunitat de liderar el canvi en la indústria turística a través de la seva visió i compromís amb les noves tecnologies sense oblidar la importància de les relacions humanes, base del nostre sector.
 11. Els projectes han de prestar molta atenció a la seguretat infantil i juvenil, així com a una especial sensibilitat en la igualtat de gènere i en l’accessibilitat i inclusió essent conscients de les possibles addiccions digitals que puguin sorgir en el nou món.
 12. Del ‘travel like a local’ passem al ‘travel with the locals’. Els projectes turístics han de considerar als residents i viatgers interconnectats tant en el món real com digital. Gràcies a la web3 facilitem l’accés a les noves oportunitats econòmiques.

Font: Ajuntament de Lloret de Mar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button