NotíciesPolítica

Jaume Dulsat present a Miami (Florida) amb la seva pluriocupació al Patronat de Turisme amb la fira de creuers Seatrade

Jaume Dulsat, alcalde de Lloret des de fa 7 anys, combina el càrrec d’edil amb diverses pluriocupacions, com a vicepresident primer del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Diputat de la Diputació de Girona i quan va fer de cap de llista del PDeCat a les comarques gironines.

Quant a números es refereix, estem parlant de
58.372’36 €/bruts anuals com a alcalde, apart d’un sou vinculat a l’assistència a òrgans com a Diputat de la Diputació de Girona i cap de llista del PDeCat a les comarques gironines, i sorprenentment sense remuneració o treballar de franc segons està declarat, quan exerceix de vicepresident primer del Patronat de Turisme Costa Brava- Girona, càrrec que avui fem referència amb aquesta nota.

És un tema on gran part dels ciutadans posen en dubte com pot fer per complir tots aquests importants càrrecs, i poder atendre el que realment a ells els importa, el seu poble, Lloret de Mar. On tots coincideixen que el municipi necessita un líder per governar que estigui al 100%.

En aquest cas, compartim l’acte on Jaume Dulsat ha estat present com a vicepresident primer del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, la fira de creuers, la Seatrade Cruise Global de Miami durant cuatre dies:

Els ports de Palamós, Roses i la Ràpita, i les seves destinacions turístiques participen en la fira de creuers Seatrade.

  • Els tres ports i les destinacions Costa Brava i Terres de l’Ebre participen amb un estand propi a la Seatrade Cruise Global de Miami

La Generalitat de Catalunya, a través de l’empresa pública Ports de la Generalitat, participa com a Ports of Catalonia en la fira Seatrade Cruise Global 2022, amb els ports de Palamós, Roses i la Ràpita, conjuntament amb les destinacions turístiques de la Costa Brava i les Terres de l’Ebre, i per primera vegada ho fa en un estand propi. Des d’on es promouen les tres instal·lacions portuàries, els nous serveis que s’ofereixen a creuers i passatgers i les noves activitats turístiques d’aquestes dues zones del territori, en l’aparador més important de creuers del món on coincideixen les companyies de creuers, els ports, els patronats de turisme, els operadors turístics i la premsa internacional. La Seatrade s’ha celebrat del 25 fins ahir 28 d’abril, a Miami Beach, Florida (Estats Units).

La promoció dels ports de Palamós, Roses i la Ràpita es fa amb les marques Costa Brava Cruise Ports i Delta Ebre Port, mitjançant les quals s’organitzen trobades amb les principals companyies de creuers, es fidelitzen navilieres i es busca captar noves línies de creuers tant per a la Costa Brava com per a les Terres de l’Ebre.

Costa Brava Cruise Ports es compon de les institucions Ports de la Generalitat, l’Ajuntament de Palamós, l’Ajuntament de Roses, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, la Cambra de Palamós i la Cambra de Girona.

Delta Ebre Port és formada per Ports de la Generalitat, l’Ajuntament de la Ràpita, el Patronat de Turisme Terres de l’Ebre i la Cambra de Tortosa.

La indústria de creuers desembarca a la Costa Brava

Els ports de Palamós i Roses, els seus municipis i el conjunt de la destinació Costa Brava organitzaran, per primer cop en la història de l’activitat de creuers, la 60a edició de l’Assemblea General de Medcruise, del 24 al 27 de maig, en què es preveu un èxit de participació. En aquest moment, hi ha més de 100 inscrits entre companyies de creuers, ports membres, empreses associades i premsa internacional.

 En el marc de la fira Seatrade Cruise Global de Miami, s’anuncia l’Assemblea de Medcruise que se celebrarà a la Costa Brava. A l’acte assisteixen el director general de Ports de la Generalitat, Pere Vila, la presidenta de Medcruise, Figen Ayan, i el vicepresident primer del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Jaume Dulsat.

Pere Vila agraeix a l’associació Medcruise “l’oportunitat que brinda a la Costa Brava per consolidar els dos ports amb tràfic de creuers i la destinació turística, i projectar la marca Costa Brava Cruise Ports en el bell mig de la indústria creuerística internacional”. Vila destaca els dos anys d’aturada de l’activitat a la costa gironina i posa l’accent amb “el retorn de l’activitat aquesta temporada amb rècords a la Costa Brava, 65 escales i 60.000 passatgers que ajudaran a dinamitzar econòmicament la demarcació de Girona i Catalunya”.

Figen Ayan explica que “des del 1998 Ports de la Generalitat i Medcruise caminen junts en el sector creuerístic internacional”. Ayan destaca la importància de l’Assemblea de la Costa Brava que “per primera vegada assolirà un rècord, el nombre més gran de companyies inscrites, un total de 20 que participaran en l’esdeveniment i en els viatges de reconeixement del territori. Un èxit”, ha remarcat, Ayan.

Jaume Dulsat, comenta que “s’esperen amb gran expectativa els continguts i els participants en l’Assemblea General de Medcruise a la Costa Brava, un esdeveniment que tindrà els ports de Palamós i Roses, i la nostra destinació com a amfitrions”. Així mateix, Dulsat destaca “les bones expectatives de l’activitat de creuers d’aquest any a la Costa Brava, ja que aquest any el 67% dels creuers que vindran a Palamós i Roses ho faran en temporada baixa, ajudant a desestacionalitzar el turisme a la Costa Brava.“Pensem que són bones notícies i l’afluència de participants a la fira de Miami mostra que aquesta indústria s’està reactivant”, afegeix Dulsat.

Queda un mes perquè Costa Brava Cruise Portsorganitzi per primera vegada l’Assemblea General de Medcruise. Un esdeveniment en què els ports de Roses i Palamós, els seus municipis i la destinació Costa Brava en conjunt seran els amfitrions de la indústria creuerística d’arreu del món. Un acte que donarà una gran projecció internacional als dos municipis amb activitat de creuers i a la Costa Brava.

Aquest esdeveniment històric, que té més de 100 inscrits, es complementa amb viatges de familiarització per a totes les companyies de creuers, ja n’hi ha més de 20 confirmades, així com per a la premsa internacional del sector. D’aquesta manera, el territori es mostrarà a tots els socis de Medcruise que vulguin descobrir-lo.  Es tracta de viatges addicionals a l’Assemblea a llocs com ara, Girona, Palamós, Roses, Cadaqués, Figueres, Pals, Peratallada, que podran visitar poblacions, museus i les vinyes més apreciades de la demarcació, entre altres. L’objectiu és que visquin les mateixes experiències que els turistes de creuer i, a partir d’aquestes visites, captar noves companyies que vulguin portar els seus creuers als dos ports de la Costa Brava.

Temporada rècord a la Costa Brava

Els ports de Palamós i Roses preveuen una temporada de creuers 2022 excepcionalment bona amb 65 escales i l’arribada de 60.000 passatgers a la Costa Brava, assolint rècords d’escales i passatgers. Així, les escales incrementen un 32% i els passatgers un 6%, respecte a la temporada 2019. Cal dir que el darrer trimestre de 2021 els ports de Palamós i Roses i la destinació Costa Brava va reiniciar lleugerament l’activitat creuerística amb 9 creuers i 4.000 passatgers.

L’impacte econòmic estimat de l’activitat de creuers al territori es preveu en 5,4 milions, segons un estudi de l’Associació Internacional de Línies de Creuers (CLIA), que estima que cada passatger que desembarca en un port escala, quan visita la destinació gasta una mitjana de 90 euros.

L’activitat de creuers té un paper clau a la Costa Brava perquè ajuda a desestacionalitzar el turisme. Aquest any, el 67% dels creuers que faran escala a Palamós i Roses ho faran en temporada baixa, generant ocupació i riquesa, i creant dinamisme econòmic a la demarcació de Girona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button