EconomiaNotícies

Ja es poden sol·licitar els ajuts de 5000€ per a autònoms, microempreses i cooperatives

Empresa i Treball destina a aquesta convocatòria 38,5 milions d’euros i l’import de l’ajut serà de 5.000 euros per a autònoms, microempreses i cooperatives que tinguin entre 1 i 5 persones assalariades. L’objectiu és el manteniment de tota l’ocupació durant un mínim de sis mesos i la realització d’una acció formativa per facilitar la transició cap a l’economia verda o digital. Les sol·licituds es podran realitzar des d’ahir 6 de juliol a les 9 hores fins al dia 27 de juliol a les 15 hores

El Departament d’Empresa i Treball obre avui el termini de sol·licitud del nou programa d’ajuts “Ocupació + Transformació”, dirigit a persones treballadores autònomes, microempreses i cooperatives amb l’objectiu d’oferir-los suport per al manteniment de l’ocupació –amb la compensació d’una part dels costos salarials- i facilitar la seva digitalització o transició cap a l’economia verda. Les sol·licituds es podran realitzar des d’ahir, 6 de juliol, a les 9 hores fins al dia 27 de juliol a les 15 hores, només a través d’un d’aquests dos canals:  canalempresa.gencat.cat ó tramits.gencat.cat.

El pressupost total que es destina a aquest programa -finançat amb fons MRR (REACT-EU)- és de 45,5 milions d’euros: avui s’obre una primera convocatòria de 38,5 milions d’euros, i per motius d’assignació pressupostària dels fons MRR, l’any 2023 s’obrirà una segona convocatòria amb els 7 milions d’euros restants. Es tracta del programa d’ajuts directes més gran dirigit a persones treballadores autònomes i microempreses que ha fet el Departament fins al moment, a excepció dels que es van concedir durant els anys 2020 i 2021 per pal·liar els efectes econòmics provocats per la covid-19 (llavors es van assolir els 665,5 milions d’euros).

Per mitjà del programa “Ocupació + Transformació”, el Departament oferirà un ajut de 5.000 euros a autònoms, microempreses i cooperatives que tinguin entre 1 i 5 persones treballadores assalariades (o sòcies treballadores) amb el compromís de mantenir tots els llocs de treball durant un mínim de sis mesos des de la sol·licitud de la subvenció. A més, l’entitat haurà de dur a terme en el termini de sis mesos des de la recepció de l’ajut una actuació formativa que faciliti la transició de la seva activitat productiva cap a l’economia verda o l’economia digital.

Poden sol·licitar l’ajut del programa “Ocupació + Transformació”:

 1. Les persones treballadores autònomes i les microempreses, sigui quina sigui la seva forma jurídica, incloses les comunitats de béns, les associacions i fundacions amb activitat econòmica, que tinguin entre 1 i 5 persones treballadores assalariades en el moment de sol·licitar l’ajut, que tinguin almenys un centre de treball a Catalunya i que el volum de negoci anual de l’any 2020 no sigui superior a 2 milions d’euros.
 2. Les cooperatives i les societats laborals que tinguin fins a 5 socis treballadors en el moment de sol·licitar l’ajut, que tinguin almenys un centre de treball a Catalunya i que el volum de negoci anual de l’any 2020 no sigui superior a 2 milions d’euros. En el cas de les cooperatives, han d’haver optat per la modalitat d’assimilats a persones treballadores per compte d’altri, als efectes de la Seguretat Social. 
 3. En tots els casos, la data d’inici de l’activitat ha de ser anterior o igual a l’1 de desembre de 2020.

Les entitats beneficiàries de l’ajut es comprometen a:

 1. El manteniment de l’ocupació de totes les persones treballadores assalariades en el centre o centres de treball ubicat/s a Catalunya durant un període mínim de sis mesos des del moment en què sol·licita l’ajut.
 2. En el cas de les cooperatives o societats laborals, han de mantenir durant el mateix termini totes les persones sòcies treballadores que estiguin en alta en el centre o centres de treball ubicat/s a Catalunya a comptar des del dia en què sol·liciten l’ajut.
 3. La persona física o jurídica beneficiària ha de dur a terme una actuació que contribueixi a la transició de la seva activitat cap a una economia verda o que contribueixi a la seva transformació digital, en funció de la línia d’ajut sol·licitada, que s’haurà de realitzar en el termini de 6 mesos a comptar des de l’endemà de la notificació de l’atorgament de l’ajut.

L’acció de recolzament per iniciar la transformació cap a l’economia verda o la transformació digital consistirà en la participació en formacions finançades amb fons públics, formació bonificada o programada per les empreses, o formació privada. El sumatori de l’acció o accions formatives a realitzar ha de tenir una durada mínima de 10 hores.

4 Comentaris

  1. Hola! De momento hay mucho “secrretismo” te recomendamos contactar con nuestra gestoria de confianza. Assorvi de Lloret de Mar: 972 363 808

   Esperamos resuelvan sus dudas. Muchas gracias

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button