La GentNotícies

Isidor Llorca protagonista al Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual d’aquest divendres a Lloret

27 d’Octubre: Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual 2023

Des del SAMLM de Lloret de Mar, aprofiten la commemoració per a donar a conèixer la documentació audiovisual que conserven als seus dipòsits i per explicar quines són les tècniques i les condicions més adequades per a la seva conservació. Els materials audiovisuals, com a objectes del patrimoni documental, són una eina valuosíssima que ens permet conèixer de primera mà el passat més recent.

Isidor Llorca i Riera

L’any 2021 el SAMLM va rebre l’ingrés d’un centenar de bobines de cinema de 35 mm., cedides pel Sr. Josep Mares i Arbó, que procedien de l’etapa de cineasta i productor del lloretenc Isidor Llorca i Riera. El fons abraça un període cronològic força ampli, des de finals de la dècada dels seixanta fins a la dècada dels vuitanta. Enguany s’ha procedit a la digitalització dels films i a la realització d’una descripció més detallada. El treball de tractament, organització i descripció del fons ha permès recuperar diferents pel·lícules, documentals i anuncis en format 35 mm.

A partir de l’estudi del fons s’ha realitzat un documental que repassarà la trajectòria de l’autor. Entre les filmacions destaquen: L’Art (1982), el Museu Darder de Banyoles (1980), Girona en Fires  (1983) i diversos reportatges realitzats per encàrrec de la Revista Imágenes, última etapa del noticiari espanyol NODO. Al muntatge dedicat al cineasta lloretenc s’hi incorpora, d’una banda, seqüències de la seva etapa dedicada al món del cinema, sense deixar de banda el període de productor i distribuïdor del gènere S, denominació que tenia el cinema eròtic dels anys setanta i vuitanta. I d’altra banda, també s’ha comptat amb imatges retrospectives de la primera època de la televisió local de Lloret, que ajuden a tenir una idea global de la seva producció.

Finalment, el testimoni oral del mateix Isidor Llorca ha servit per contextualitzar i complementar la feina realitzada per l’equip del SAMLM.

La projecció tindrà lloc el divendres, 27 d’octubre, a les 8 del vespre, al Teatre de Lloret (accés lliure i gratuït fins a completar l’aforament).

Per accedir als muntatges de les edicions aneu a: Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button