ColumnesFrederic GuichNotícies

FUTBOL MUNDI

Des de fa anys he anat avorrint el futbol i tot el que l’envolta. Jo soc amant del futbol dels 80 i 90, on els futbolistes eren propers, sentien la samarreta i ho donaven tot al camp. El que s’ha creat ara són grups de jovencells malcriats, amb cossos hipertatuats (mai ho acabaré d’entendre), col·lecció de cotxes d’última gamma, dones explosives i molts fills, ells s’ho poden permetre.

Li dono voltes a aquest tema després de veure aquests darrers dies la deriva del FC Barcelona. Un club ple de deutes després de pagar fitxatges i sous immorals a jugadors amb una alçada professional, tècnica i ètica més que dubtosa.

No vaig errat si dic que tot això va començar amb la famosa ‘Llei Bosman’ i amb l’alliberació del mercat de fitxatges pels jugadors comunitaris. Una Llei que va emprendre un modest jugador belga, qui ara malviu amb les ajudes que li dona l’estat.  Aquesta llei va fer embogir els clubs, que fitxaven jugadors forans de qualitat qüestionable a dojo, deixant enrere els jugadors locals que sens dubte defensarien amb més cor la samarreta del seu club. Paral·lelament, a l’espoli de les caixes dels clubs, s’inflaven els comptes bancaris dels comissionistes i representants dels jugadors, noves figures que van aparèixer en aquest món del futbol cada cop més allunyat de l’esperit esportiu i més proper a l’atractiu dels diners.

Per acabar-ho d’adobar, i amb els clubs arruïnats, van aparèixer els diners dels magnats àrabs que van comprar clubs d’arreu d’Europa com a “capritxo” i que han vingut per esmicolar encara més l’esperit esportiu.

I així estem, amb competicions nacionals que se celebren a països sota règims dictatorials, mundials de futbol que es disputaran en estadis que s’aixequen sobre els cossos de treballadors morts i persones amb dificultats econòmiques que es deixen mig sou per veure un partit, comprar una samarreta o contractar un canal que emet partits a tota hora.

Optaria pel futbol infantil, però no suporto als pares que volen que els seus fills siguin els futurs Messis o Cristianos de torn. Millor una “patxanga” amb els amics.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button