El PobleNotícies

Fregar els 40 graus a l’abril: consulta on podran arribar aquestes temperatures inesperades

L’entrada progressiva d’una massa d’aire molt càlid i sec d’origen africà també es notarà a Catalunya aquesta setmana, i molt. L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) a Catalunya ha anunciat que aquesta setmana pujaran les temperatures per sobre del que és normal a les comarques de l’interior, on s’assoliran màximes de fins a 15ºC per sobre de la mitjana d’un mes d’abril i maig, amb una calor més propi del juliol que de la primavera.

Avui dimarts les temperatures màximes assoliran entre 26 i 30ºC a àmplies zones de l’interior i de la meitat occidental, i podran superar puntualment els 30ºC a localitats riberenques de l’Ebre.

Durant les jornades de dimecres i dijous, els 30 i fins a 32ºC s’estendran a més a les comarques del sud de Lleida, mentre que al litoral i prelitoral de Tarragona s’espera un descens a causa de l’entrada de vents d’origen marítim.

Els que es lliuraran a Catalunya

Segons les previsions de l’Aemet, durant aquests dies, la franja costanera, el Pirineu i el nord-est quedaran relativament al marge d’aquest episodi d’altes temperatures. Segons aquest darrer informe, Lloret de Mar quedaria al marge d’aquesta onada de calor on s’arribarà a algunes zones de l’Estat fins als 40º, els darrers dies d’aquest mes d’abril i principi de maig.

La fase culminant

És molt probable que entre divendres, dia 28, i dissabte, 29 d’abril es faci la fase culminant d’aquest episodi amb un nou ascens tèrmic.

Aleshores, les màximes a l’interior podrien arribar a valors entre 10 i 15ºC per sobre del que correspondria per a l’època de l’any i s’assoliran probablement els 33-36ºC a la depressió central de Lleida, així com en conques i valls prepirinenques, i els 30ºC a altres zones de l’interior, incloent-hi el prelitoral.

Durant el diumenge 30 és possible que es produeixi un descens tèrmic notable a l’interior, a causa de l’arribada d’una massa d’aire més humida i fresca pel nord-oest, i així finalitza aquest episodi de temperatures excepcionalment altes.

Tot i que els meteoròlegs encara són prudents en el seu pronòstic, és probable que durant el cap de setmana hi hagi xàfecs i tempestes, preferentment a zones del nord.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button