La GentNotícies

Formació, emprenedoria, solidaritat i música a la X Edició dels Premis Climent Guitart aquest dimecres a Lloret de Mar

La desena edició dels Premis Climent Guitart, organitzats per la Fundació Climent Guitart, serà una edició molt especial. A banda de commemorar aquesta dècada de lliurament dels guardons, cada assistent permetrà que un jove extutelat es pugui formar, durant un dia, en el pròxim Campus d’Ocupabilitat que organitzen conjuntament la Fundació Barça i la Fundació Climent Guitart, i que començarà el 10 de juny a Lloret de Mar.

Aquests joves han passat pel sistema de protecció quan eren menors d’edat, perquè els seus pares no podien fer-se’n càrrec per motius de maltractament, abandó o negligència, o bé perquè van arribar sols, com a joves migrats al territori. Les dues fundacions els acompanyen per a que puguin emancipar-se ara que són adults. El campus s’emmarca en el projecte de la Fundació FC Barcelona que compta amb el suport de Fundació “la Caixa”.

X Premis Climent Guitart

Els X Premis Climent Guitart es lliuraran el pròxim dimecres, 8 de maig, a la Sala Palas Atenea de l’Hotel Guitart Central Park de Lloret de Mar. Els premis, de caràcter anual, des que es van iniciar l’any 2015 amb motiu de la celebració dels 60 anys de la cadena Guitart Hotels, tenen com a finalitat honorar la memòria de l’hoteler Climent Guitart i Pascual, en quatre àmbits en els quals va fonamentar bona part de la seva vida professional i personal: la formació, l’emprenedoria, la solidaritat i la música. També, des de 2020, es lliura el premi ‘3 ‘Pioners’, per recordar les figures de 3 pioners del turisme a Catalunya: Gaspar Espuña, Jordi Comas i Climent Guitart.

En anteriors edicions s’han reconegut, entre d’altres, la Fundació Banc dels AlimentsRoca Brothers FoundationProactiva Open ArmsAspronis o la Fundació Ared, en l’àmbit de la solidaritat; Luz CasalAinhoa ArtetaAntonio Orozco, el Taller de Músics del Raval o Blaumut, en la categoria de música. Les empreses gironines Celler La VinyetaVisual 13Burricleta o Can Buch.

Amb el premi ‘3 Pioners’ s’ha posat en valor la trajectòria de: la centenària Pastisseria Frigola, l’Hotel DelamarSantiago Ontañón, l’Hotel Santa MartaRosamar Hotels o el Gremi d’Hostaleria de Lloret de Mar. Una vetllada molt especial que es clourà amb una actuació musical en viu.

Les reserves per assistir a l’acte, que se celebrarà en el decurs d’un sopar, es poden fer a través del web de la Fundació en aquest enllaç, fins el dia abans de l’acte, demà dimarts 7 de maig.

Aquests premis són possibles gràcies al suport del Patronat Costa Brava Pirineu de Girona de la Diputació de Girona.

Sobre la Fundació Climent Guitart:

Fundada en 2018 i liderada per Cristina Cabañas, la Fundació Climent Guitart promou la formació i el desenvolupament professional en el sector turístic, així com iniciatives de solidaritat dirigides a col·lectius vulnerables. Organitza anualment esdeveniments com el Business Tourism Market i participa en festivals que posen l’accent en l’impacte social del turisme. Amb els Premis Climent Guitart i els Premis Lauretum, la fundació reconeix i celebra la contribució al turisme i la cultura local, fomentant així un futur més inclusiu i solidari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button