CulturaNotícies

Fermí Reixach i Joan Pau Romaní arriben a FILMIN amb “L’Àngel de Lloret” de Neus Dalmau

El curtmetratge “L’Àngel de Lloret” creat a partir de textos de Jacint Verdaguer i Walter Benjamin i protagonitzat pels lloretencs Fermí Reixach i Joan Pau Romaní, amb música d’en Bernat Vivancos i guió i direcció de Neus Dalmau forma part del contingut de la plataforma de cinema FILMIN.

Filmin és una plataforma de cinema d’autor i d’independents, documentals, sèries, i pel·lícules comercials que es va crear l’any 2006. A la plataforma hi ha més de 7000 títols. És tot doblat i subtitulat en català i cal fer una subscripció molt econòmica (uns 5 euros al mes) per poder accedir a tot. La idea d’incloure aquest curt a la plataforma va ser del productor Paco Poch (productor també de la primera pel·lícula de l’Almodóvar). A Filmin s’hi pot accedir des de tot al món, per tant, aquest documental el podrà veure molta gent.

En aquest curtmetratge ha intervingut moltíssima gent de la societat lloretenca que s’ha implicat per demanar que el patrimoni modernista de Sant Pere del Bosc sigui declarat d’interès nacional. El documental està dedicat a totes les associacions de Lloret que estan lluitant per la conservació d’aquest patrimoni.

“El curtmetratge ‘L’Àngel de Lloret’ es va estrenar al teatre de Lloret l’any passat, i va ser un èxit rotund, el teatre estava ple de gom a gom i en acabar tothom dempeus va fer una llarga ovació”

Neus Dalmau


La directora del curt és la Neus Dalmau i Corominas que va néixer a BCN, fa 16 anys que viu a Lloret, i de fet, va tornar buscant les empremtes de Verdaguer. La família del seu pare eren pescadors de la Vall de Venècia. És la creadora i directora del cicle LLORET RADICAL POESIA, i treballa la seva obra al voltant de Verdaguer des de l’any 2000. La Neus, de formació acadèmica és pintora, i la pintura l’ha dut a la poesia, a la música clàssica i al cinema. A Lloret va crear la “Cantata de Randa” amb Salvador Brotons.

En declaracions a Lloret Gaceta, la Neus ha deixat ben clar l’objectiu del curt: “Aquest curt és una reivindicació d’un tema que continua vigent. No s’ha fet res per restaurar el monument de l’Àngel; el monument modernista més important de Catalunya després de la Sagrada Família, i Lloret presumeix de ser Capital de la Cultura Catalana i té aquesta vergonya a casa seva”.

La Neus confirma que l’Àngel és el primer monument que es dedica a la memòria de mossèn Cinto Verdaguer i la seva obra. No és cap gran obra d’arquitectura, però és molt rellevant, i continua sense restaurar, l’Àngel té un gran forat a les ales, no té dit…

“Després de totes “les mogudes” dutes a terme per les associacions de Lloret, encara no hi han posat remei per arreglar aquesta joia, que està caient a trossos. Tampoc han restaurat el conjunt modernista de Sant Pere del Bosc, l’interior del Santuari i els panells de Sant Jordi i Sant Pere (honorats per la Generalitat i la banda de Montserrat)”.

Neus Dalmau

“Què més cal fer per aconseguir aquest propòsit cultural i salvar un patrimoni únic? Ara, tothom ho veurà a la plataforma Filmin: serà potser el millor camí per aconseguir que es moguin coses? sentencia Dalmau”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button