CulturaTotes les Notícies

Els animals de granja maltractats sota la mirada de Pau de la Calle amb l’exposició “Coexistir” arriba a Lloret de Mar

La Casa de Cultura de Lloret de Mar acull aquest mes de març “Coexistir”, una exposició fotogràfica de Pau de la Calle Argelés, que posa el focus en el maltractament i l’abandonament dels animals de granja. Aquesta mostra, guanyadora del XXI Premi Joves Fotògraf(e)s, es podrà visitar del 4 al 26 de març a la Sala d’exposicions de la Casa de Cultura de Lloret de Mar (Plaça Pere Torrent, 1). Els horaris de visita seran de dilluns a divendres, de 10 a 14 h i de 16 a 20 h, i els dissabtes, de 10 a 14 h.

L’exposició recull el treball de De la Calle sobre la tasca de la Fundació Santuari Gaia, un centre vegà dedicat al rescat i recuperació d’animals de granja que han estat víctimes d’explotació ramadera, maltractament o abandonament. A través d’un discurs visual impactant, l’autor vol fer reflexionar sobre la realitat d’aquests animals, sovint oblidats per la societat.

Un santuari per als oblidats

Quan es va crear el Santuari Gaia, només hi havia dos centres similars a tot Espanya, però cap dedicat exclusivament als animals de granja. Segons explica Coque, un dels cofundadors, aquests animals són vistos com a “productes de consum” i no com a éssers amb drets. “A Gaia volem que la gent, a través de les històries d’aquests animals, els vegi com si fossin el gos o el gat de casa”, explica.

Les fotografies de Pau de la Calle capturen aquesta realitat amb una mirada honesta i commovedora. El seu treball evidencia la vulnerabilitat i la dignitat d’aquests animals, posant en valor la feina que fan els santuaris com el Gaia per donar-los una segona oportunitat.

Un fotoperiodista amb consciència social

Nascut a Barcelona l’any 2000, Pau de la Calle Argelés és un fotoperiodista freelance especialitzat en notícies d’actualitat i projectes documentals de llarg recorregut. Interessat en conflictes socials, moviments migratoris i la crisi climàtica, ha desenvolupat la seva carrera en mitjans com El Nacional, el diari Ara i Associated Press.

Després d’estudiar fotografia a l’EASD Serra i Abella i especialitzar-se en fotoperiodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona, va guanyar la beca Carnet Jove 2021, que li va permetre treballar com a fotoperiodista i editor gràfic al diari Ara durant un any.

Amb “Coexistir”, Pau de la Calle ens convida a mirar els animals de granja des d’una nova perspectiva i a reflexionar sobre el seu paper en la societat. Una mostra imprescindible per a qui vulgui descobrir una realitat sovint ignorada.

2 Comentaris

  1. Moltes gràcies una gran feina!!! Tant de bo hagi consciència de la realitat tan cruel i innecessària , que viuen els animals de granja. Menjar carn ja no és una necessitat.
    Gràcies als santuaris molts es salvaran d’una tortura i mort.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button