EducacióNotícies

Éxit a la primera edició dels Premis Lauretum, promoguts per la Càtedra Climent Guitart

Els Premis Lauretum, promoguts per la Càtedra Climent Guitart, s’han lliurat aquest vespre, en la seva primera edició, al Teatre Municipal de Lloret de Mar. Hi han pres part 66 estudiants i 32 treballs candidats a premi d’entre els estudiants de Primària, Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat dels centres educatius de Lloret de Mar. L’acte també ha servit per presentar la recentment creada Càtedra Climent Guitart: orientació, innovació i competitivitat al turisme de costa, Anna Garriga Ripoll. 

Els premis: En la modalitat d’estudiants de Primària, que havien d’escriure un relat breu sobre el tema La indústria de la felicitat. T’agradaria treballar al món del turisme?, el primer premi ha estat per Valèria Gibert, de l’Escola Esteve Carles, que ha guanyat un val de 250 € per a la compra de material escolar. El segon premi ha estat per Pablo Cuerva, de l’Escola Pompeu Fabra, amb un val de 150 € també per a la compra de material. El tercer premi, amb un val de 100 €, ha estat per l’alumna Ana Paula González, de l’Escola Àngels Alemany.

En la modalitat per a estudiants d’Educació Secundària Obligatòria, els participants havien de realitzar un projecte relacionat amb el món del turisme. El primer premi, consistent en un ordinador portàtil, ha estat per Martina Calero, de l’Escola Immaculada Concepció. El segon premi l’ha guanyat Clara Nocete, de l’Institut Rocagrossa, que s’ha endut un iPad. El tercer premi consistia en un val de 100 € per a la compra de material escolar per a cada estudiant d’un projecte fet en grup, i que ha recaigut en el format per Preslav Borislavov, Daniel Knez, Óscar Rojo i Albert Lanzas, de l’Institut Ramon Coll i Rodés.

Finalment, en la modalitat per a estudiants de Batxillerat, aquests havien de presentar un treball de recerca relacionat amb el món del turisme. El primer premi ha estat per Varg Brangwin, de l’Institut Coll i Rodés, consistent en un ordinador portàtil. El segon i el tercer premi d’aquesta modalitat ha resultat desert. 

El Jurat també ha decidit concedir un accèssit especial a la iniciativa de l’Institut Sant Quirze, que ha impulsat als seus estudiants a treballar en grup per a planificar un viatge, valorant diferents possibilitats, pressupost i aspectes tan necessaris com la sostenibilitat. El premi ha consistit en un val de 500 € en material escolar, que ha recollit el seu director, Carles Grabuleda. 

El jurat dels premis ha estat format Cristina Cabañas, Cristina Pinto, Pilarín Bayés, Eugenia Bieto i Enric Dotras, que ha subratllat l’originalitat dels treballs i l’esforç del jovent de Lloret de Mar, que mostren una gran estima cap al poble i el sector turístic. La secretària del jurat ha estat la directora de la Càtedra, Anna Garriga Ripoll. 

Els premis compten amb la col·laboració i el patrocini de l’ajuntament de Lloret de Mar, la Fundació Climent Guitart i la Universitat de Girona.

Presentació de la Càtedra Climent Guitart 

Durant l’acte de lliurament dels premis s’ha presentat la recentment creada Càtedra Climent Guitart: orientació, innovació i competitivitat al turisme de costa, promoguda per la Fundació Climent Guitart i l’ajuntament de Lloret de Mar i la Universitat de Girona, que respon a la convicció d’impulsar la transferència de coneixement i la recerca multidisciplinar sobre l’activitat turística, especialment de la costa gironina. 

La Càtedra vol contribuir a generar una reacció i un nou  impuls per reprendre una trajectòria de creixement empresarial i social estable pel futur del turisme de costa, que ha representat -junt amb molts d’altres- la figura de Climent Guitart, que dona nom a la Càtedra. A més, la creació de la Càtedra Climent Guitart s’alinea amb les prioritats estratègiques de la Universitat de Girona, que vol esdevenir un actor fonamental al territori més proper i esdevé la primera Càtedra de la Universitat de Girona a la comarca de La Selva i vinculada a un sector d’activitat clau pel territori gironí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button