ActivitatsNotícies

Especial 25N: Tallers, col·loqui, performance, tertúlia i curs de defensa personal per a dones presentat per la Policia Local a Lloret de Mar

Lloret de Mar es vesteix de lila pel 25N

L’Ajuntament de Lloret, a través de la Regidoria d’Igualtat, i amb el suport de l’Associació de Comerciants, el Gremi de Bars i Restaurants de Lloret de Mar i Càritas Lloret ha presentat avui dimecres el programa del 25N i la campanya “Prou violències masclistes”, vinculada al Dia Internacional per l’Erradicació de la Violència vers les Dones (dissabte 25 de novembre) i que s’iniciarà a partir de demà dijous 23 de novembre. 

Els més de quinze establiments (comerç i restauració) adherits a la iniciativa tenen els aparadors, o en el lloc més visible del local, un llaç lila i la frase: “Prou violències masclistes” pintats per una il·lustradora local. A més, tots els negocis adherits a la campanya disposen d’unes cistelles amb els llaços liles elaborats pels grups de dones de Càritas Lloret.

En el marc de la presentació, també s’ha donat a conèixer la programació completa del 25N, que començarà demà, 23 de novembre.

Programació entorn el 25N a Lloret

⚪️DIJOUS 23N: A les 9 h comptarà amb una tertúlia sobre violència masclista amb la participació del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i la Policia Local; serà a la radio municipal.

⚪️DIVENDRES 24N: Curs de defensa personal per a dones. El proper divendres 24 de novembre de les 18h a les 20h; dues hores d’activitat a càrrec de personal titulat de la Policia Local. Inscripcions per correu a igualtat@lloret.cat o al tel. 972 347172.

⚪️DISSABTE 25N: El dia central, hi haurà la lectura del manifest, a càrrec de l’alcalde Adrià Lamelas i la regidora d’Igualtat, Míriam Rodríguez. Prèviament hi haurà una performance a càrrec de la Caravana de les Arts i el lliurament dels premis a l’eslògan d’aquesta 15a edició del concurs de frases contra la violència vers les dones, que ha estat “Decideix per tu”. Plaça de l’Esglesia a partir de les 12:00h.

El dia 25 de novembre a la nit Lloret de Mar il·luminarà la façana de la Casa de la Vila i el Castell de Lloret.

⚪️DIJOUS 30N: A les 18 h al vestíbul del Teatre, hi haurà la trobada prèvia a l’obra Bèsties on es parlarà de la pressió estètica.

⚪️DISSABTE 2D: Ja al desembre, dia 2, a les 20 h, el Teatre de Lloret acull Bèsties, una obra que parla sense embuts de la cultura de la hipersexualització i la pornificació dels i les menors. Després de l’obra, es farà un col·loqui postfunció amb l’actriu Marta Marco, protagonista de l’obra. Acte organitzat per Teatre de Lloret amb la col·laboració d’Associació de Dones L’Aurora.

⚪️EXTRES: A més des la regidoria de Benestar i Família s’han realitzat diferents tallers sots el títol “Espai per a totes i entre totes. Cuidem-nos” amb un taller d’autoretrat, un taller de teatre social, un taller de costura i, el dia 24 de novembre, de 9.30h a 12.30h serà l’exposició dels tallers.

La regidora d’Igualtat, Míriam Rodríguez, ha destacat que “a Lloret treballem la violència vers les dones des d’un punt de vista integral, incidint en la prevenció i sensibilització, amb circuits professionalitzats quan es detecta la problemàtica i amb un gran treball de conscienciació col·lectiva fomentant el debat i coneixement des d’àmbits com la cultura, educació o socials”.

El SIAD atén unes 300 dones a l’any. Aquest any Lloret va aprovar el circuit d’actuació a les dones en situació de violència masclista que garanteix uns procediments coordinats entre els diferents departaments municipals així com amb altres organismes supramunicipals com la Corporació de Salut del Maresme i la Selva i Mossos d’Esquadra.

Per l’alcalde de Lloret, Adrià Lamelas, “cal continuar treballant per fer front a aquells obstacles que impedeixen una igualtat de forma transversal. Cal incidir molt més en la incorporació d’una perspectiva de gènere fita imprescindible per garantir i consolidar fites que promoguin canvis reals”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button