CulturaNotícies

Es roda aquests dies a Lloret ‘Pollo Hong Kong, o el éxodo de las francesas quemadas’

Un grup d’estudiants de cinema de l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya encapçalat per una sitgetana i una rubinenca produeixen un curtmetratge que s’està rodant aquests dies a Lloret de Mar. Es tracta del seu treball de fi de grau (TFG).

Produït per ESCAC Films, ‘Pollo Hong Kong, o el éxodo de las francesas quemadas’ és un curtmetratge que explora, des de la comèdia, el procés d’obrir els ulls i sacrificar la teva zona de confort en un poble paradisíac per aquells que el visiten, Lloret de Mar.

El curt gira entorn la Pili, una noia de “vint-i-molts” anys a la que acaben de fer fora de la botiga on porta venent imants tota la seva vida. Obstaculitzada pels turistes suats que ocupen el seu poble, la Pili haurà de trobar una nova feina, però s’adonarà que els plans vitals que tenia no eren els que realment li fan feliç.

Les directores aposten per representar un moment vital que ha viscut tothom: quan el teu voltant es transforma per convertir-se en un desconegut; quan deixes de pertànyer al teu entorn. El curt, així doncs, neix a partir de com han viscut aquest moment ambdues directores, retratant un univers on el turisme massiu amaga una precarietat que envaeix tots els qui l’habiten.

L’Alexandra Revers, una de les directores, parla sobre la seva experiència a Sitges, el seu poble: “Dia rere dia, un alemany nou entra a la fleca on treballo i no compra res, però em pregunta on està la platja del Terramar. Amablement, li indico per on anar, però em moro per enviar-li a un altre lloc. Perquè aquella platja és la platja i l’ha de cuidar. Perquè és on vaig fer el meu primer castell, el meu primer petó i el meu primer botellón. És la meva casa i l’ha de cuidar.”.

La directora rubinenca, Laia Pineda, aporta la necessitat de parlar d’una precarietat de la qual mai pots escapar si no tens privilegi: “Quan vaig marxar de casa em vaig plantejar deixar d’estudiar i dedicar tot el meu temps a treballar per poder tindre una vida normal, com la de les meves amigues. Però vaig decidir compaginar els estudis, diferents feines i projectes per poder realitzar-me.

“Ara visc en una habitació de 6 m2, però sóc feliç”. A més del suport de l’escola, per poder finançar el curtmetratge han obert un crowdfunding a Goteo, una plataforma de micromecenatge amb recompensa que permet donacions de particulars. Però tot i així, estan buscant col·laboracions amb empreses que vulguin formar part del projecte per poder ajudar de qualsevol forma.

La Claudia Polo, la productora, explica la importància de la col·laboració i la difusió per part del major de persones possibles, ja que el cinema no només és de qui el crea, sinó també de qui el consumeix. És per això que aquesta història parla de tothom i per tothom.

Tenen un Instagram on pengen el procés de creació i el dia a dia del curt 👉🏻 @pollohongkong.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Related Articles

Back to top button