El PobleNotícies

Es declara deserta la licitació de la direcció d’obres de la rehabilitació del Mercat Municipal de Lloret i es fa pública una nova 42.000€ més cara

El partit polític Més Progrés Lloret ha fet pública la seva apreciació referent als darrers moviments al perfil del contractant i les comunicacions de l’ajuntament de Lloret de Mar sobre el nou i controvertit projecte del Mercat Municipal. En aquests documents que aporta Més Progrés hi ha dues dades importants a tenir en compte: la licitació de la contractació de la direcció d’obres de la rehabilitació del Mercat ha quedat deserta perquè no s’ha presentat ningú i com a conseqüència surt una nova licitació de contractació de la direcció d’obres amb un cost de 42.000€ més car.

Antecedents

Al passat Ple Extraordinari i urgent de l’Ajuntament de Lloret de Mar del passat dia 28 de juny de 2023, l’equip de govern portava a votació l’aprovació de la modificació de crèdit 15/23, per dotar al pressupost municipal el que hauria de ser el cost de la direcció d’obres de la Rehabilitació del Mercat Municipal, es varen donar de baixa a dues partides, 64.000€ de reforma de vies públiques, qüestió que afecta a inversions i millores que no es veuran aquest 2023 als nostres carrers, i 26.033,06€ del projecte de Ciutat de la Llum, embelliment sostenible, per arribar a quadrar la despesa de la comentada Direcció d’obra i així poder licitar.

Licitació deserta

El passat 14 de juliol, l’actual Junta de Govern Local, va acordar incoar la contractació de servei consistent en treballs corresponents a direcció facultativa d’obres intervinent durant l’execució de les obres de Rehabilitació del Mercat Municipal diari de Lloret de Mar, anunci que es publica el 17 de juliol i amb un termini de presentació d’ofertes fins a l’1 d’agost de 2023 a les 23:59 hores.

Doncs bé, a aquesta licitació, pel preu de 90.021,48€ (IVA inclòs), el dia 11 d’agost, va quedar deserta, perquè no es va presentar ningú. “Així i tot, sense tenir a cap extern que dirigeixi l’obra, fa uns dies, l’equip de govern anuncia que s’inicien les obres de la Rehabilitació del Mercat Municipal, com si no hi hagués cap mena de problema que alterés l’inici” manifesten des de Més Progrés.

Continuen el seu comunicat afirmant que “Es mantenen fent fora als paradistes, i no sabem qui assumirà els possibles problemes que hi puguin sorgir de la retirada o desmantellament de l’actual Mercat, si és cert que comencen les obres”.

Nova licitació de contractació de la direcció d’obres amb un cost de 42.000€ més car

El 28 d’agost s’anuncia urgentment una nova licitació per contractar la direcció d’obra, però aquesta li afegeixen 42.031,48€ més i te la data límit de presentació d’ofertes el pròxim 12 de setembre a les 23 hores i 59 minuts, fet que ha de retardar tota execució de l’obra, de 20 a 30 dies mínim.

“El cost del contracte passa a estipular-se de 90.021,48€ a 132.052,57€, un altre error, un Ajuntament com el del Lloret ha de conèixer els preus de contractació abans de llençar una licitació, i 42.000€ de diferència no ens semblen raonables”.

Més Progrés

Al final del comunicat de Més Progrés ataquen a la transparència de l’actual equip de govern accentuant que “cal exposar-ho tot, no es pot prometre als paradistes que continuaran amb la seva parada, si la llei no ho permet, no es pot anunciar l’inici d’unes obres, que sense direcció, el projecte queda coix. Tota publicació ha de tenir tota la veritat, ja ho vàrem trobar a l’anunci a “bombo i platillo” de la rebaixa de sou de l’alcalde Lamelas, que dóna per a un altre capítol per abordar tot el detall”.

Reflexions

Des de Més progrés LLORET DE MAR (Més Lloret) conclouen amb les següents reflexions: és possible que les empreses d’arquitectura i enginyeria no treballin a l’estiu? O és que l’oferta de la direcció d’obres no és atractiva? Cal fer una licitació d’aquesta mena a mitjans de juliol-agost? L’antiga regidoria del Mercat, a l’hora de fer el projecte, tot i ser l’exregidora d’Hisenda, no va tenir en compte una partida per la contractació de la direcció d’obres? I perquè tots els partits que ara governen, varen enganyar als paradistes? No tot s’hi val per guanyar vots.

“Tot i això, les obres es retardaran, els paradistes al carrer, i al setembre no s’iniciarà res”

Més progrés LLORET

Últim adéu

Els i les paradistes del Mercat Municipal de Lloret de Mar es volen acomiadar de tots els seus clients i veïns el proper dissabte 2 de setembre (últim dia de Mercat) perquè l’últim adéu es faci més fàcil en una jornada que es preveu carregada d’emocions. Gràcies per aquests 40 anys de servei!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button