CulturaNotícies

Es compleixen 90 anys de la cocteleria més antiga de Catalunya “amb sabor a Lloret de Mar”

Cocktail: és una barreja de diferents begudes, tot i que algunes d’elles poden ser begudes no alcohòliques. Fins aquí bé, però, qui ho va inventar? Antonio Peychaud, un farmacèutic de Nova Orleans que tenia com a costum oferir als seus amics begudes preparades “en un còctel”seguint una recepta a base d’amarg, conyac, sucre i espècies. Dada curiosa; no obstant això, si t’agrada tant el còctel com a nosaltres, has de saber quina és la cocteleria més antiga de tota Catalunya.

LA COCTELERIA MÉS ANTIGA

La cocteleria més antiga de Catalunya i la segona més antiga d’Espanya, es troba a Barcelona, capital, i és la Cocteleria Boadas al carrer Tallers, núm. 1. La història es remunta a un 24 d’octubre de 1933 quan Miquel Boadas va portar tot l’esperit de Cuba, Lloret de Mar i de la pròpia Ciutat Comtal per convertir-la en una màgica cocteleria que, avui dia, encara és una de les més famoses de la capital catalana. Doncs amb aquests números… ahir dimarts 24 d’octubre del 2023, va fer 90 anys.

Aquí farem una pausa i resumirem qui era Miquel Boada:

Nascut a L’Havana casualment un 24 d’octubre de 1895, en Miquel era fill d’emigrants lloretencs establerts a Cuba, que regentaven una taverna al carrer Empedrado, al nucli antic de la capital de l’illa. De jove va entrar a treballar al conegut bar i cocteleria La Florida, propietat dels seus cosins, els germans Sala Parera.

El 1926 i durant un viatge (Havana-Lloret) per visitar la vila d’origen dels seus pares va conèixer la lloretenca Maria Ribas i Utset, amb qui es va casar i amb qui es va establir a la ciutat de Barcelona. Treballador incansable, va oferir la seva destresa i bones maneres a locals mítics i emblemàtics de Barcelona com el Moka, Nuria, Canaletas i Maison Dorée. El 1933 en Miquel Boadas va inaugurar al carrer Tallers de Barcelona el famós local Boadas Cocktail Bar, la futura catedral del cocktail que avui dia es. El 1935 va néixer la seva filla i hereva, Maria Dolors Boadas i Ribas. Finalment en Miquel Boadas i Parera va morir a Barcelona el 2 de maig de 1967 als 72 anys.

Continuem…

El llegat va passar llavors de generació a generació de Miquel passà a la seva filla Maria Dolors i al seu gendre Josep Lluís, qui van continuar amb la tradició i l’esperit Boadas. La filla del propietari havia après en aquestes quatre parets tot el que sabia sobre el còctel: s’havia criat allà nit i dia. Després, va passar a Jerònimo Vaquero i després a Simone Caporale i Marc Àlvarez, amb l’ajuda en la gestió d’Àlvaro Cueco, i tots ells intenten mantenir Boadas en la mateixa línia i amb la mateixa essència.

Després de 90 anys, la cocteleria ha hagut d’actualitzar-se i fer una recopilació amb una guia de còctels clàssics i d’autor recent.

Un local petit amb molta història i serveis excel·lents. Sens dubte, és una parada obligatòria quan passeges per Les Rambles per degustar els millors còctels de Barcelona on han passat diversos famosos com Joan Manuel Serrat o Kevin Costner”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button