El PobleNotícies

Entrevistem a Mireia Crespo, la nova jutgessa de pau a Lloret de Mar

A la sessió plenària de l’Ajuntament de Lloret de Mar celebrada aquest passat dilluns, Mireia Crespo i Agustí ha estat nomenada Jutgessa de Pau per unanimitat. La decisió compta amb el suport dels diferents grups municipals, que han seleccionat Crespo entre les nou sol·licituds rebudes per al càrrec. Avui a Lloret Gaceta, volem conèixer a la jove jutgessa; molt preparada i amb moltes ganes de començar aquesta aventura laboral on estarà al servei de la comunitat de Lloret de Mar:

Hola Mireia, gràcies per atendre’ns. ¿Podria compartir una mica sobre la seva formació acadèmica i experiència legal prèvia?

Em dic Mireia Crespo Agustí i soc veïna de Lloret de Mar des que vaig néixer. L’any passat em vaig graduar en Dret per la Universitat de Girona i, des de llavors, porto preparant-me per l’oposició al Cos de Secretaris-Interventors de l’Administració Local.

¿Quins van ser els motius que la van portar a convertir-se en jutgessa?

Un dels meus objectius principals és el de contribuir al benestar dels ciutadans i de les ciutadanes de Lloret mitjançant la meva participació en el sistema judicial. Vull assolir que l’accés a la justícia sigui en igualtat de condicions per tots els ciutadans. A més, em va motivar l’oportunitat d’aplicar els meus coneixements en dret per resoldre els conflictes locals que se’m presentin per aconseguir una comunitat més justa i equitativa.

¿Per què va decidir unir-se al Jutjat de Pau de Lloret?

La meva decisió d’unir-me al Jutjat de Pau de Lloret es basa en la idea de poder treballar en un lloc de treball relacionat amb els meus estudis. Als meus vint-i-cinc anys, considero que és una gran oportunitat per aportar noves idees des d’una perspectiva més jove d’acord amb les necessitats dels nostres veïns i veïnes.

¿Quina creu que serà la seva contribució més significativa a la comunitat en aquest nou paper?

Com a jutgessa de pau, em comprometo a fomentar la mediació com a mètode alternatiu de resolució de conflictes i oferir solucions més personalitzades i àgils. Un altre punt important és la promoció de la transparència i facilitar la cooperació judicial amb els altres òrgans judicials. Espero que la meva contribució ajudi a construir un entorn en el qual tots se sentin representats i escoltats. Crec que la meva contribució més significativa serà la d’impulsar un canvi positiu en la comunitat a través de la justícia i la participació activa dels ciutadans del municipi.

En un món cada vegada més digital, ¿com planeja la tecnologia per millorar els serveis del Jutjat de Pau?

En un món cada vegada més digital, planejo implementar tecnologies que millorin l’accés i l’eficàcia dels serveis del Jutjat de Pau. El meu objectiu se centra a utilitzar la tecnologia per aconseguir que el sistema sigui més accessible, transparent i eficient, aprofitant les eines digitals del meu abast per tal de millorar la comoditat i l’experiència de la comunitat en el Jutjat de Pau.

¿Considera que la modernització és clau per a l’eficiència en el sistema judicial?

Sí, sens dubte. La modernització és essencial per satisfer les necessitats de la nostra societat canviant. La modernització tecnològica permet agilitzar els processos judicials i que la gestió i la tramitació dels expedients i casos sigui més ràpida i eficaç. Un altre objectiu és l’accés de la ciutadania a la informació per una major transparència i per evitar que aquesta es perdi o pugui ser manipulada. La digitalització permet reduir la càrrega administrativa i facilita la cooperació i col·laboració dins del sistema judicial per tal que la gestió pública judicial sigui més eficient.

¿Com abordarà el tema de l’accés a la justícia per a aquells que puguin tenir dificultats econòmiques? ¿Té algun missatge o declaració que li agradaria transmetre a la comunitat de Lloret com a nova jutgessa del Jutjat de Pau?

“D’acord amb el mandat constitucional de l’article 24, es consagra com a dret fonamental el dret a la tutela judicial efectiva el qual garanteix a tothom l’accés a la justícia i, per aquelles persones amb dificultats econòmiques, s’estableix la seva gratuïtat”. Per tant, el meu objectiu principal serà tenir especial atenció en aquelles persones que per la seva situació econòmica es puguin veure impedides d’accedir a la justícia i aconseguir, en conseqüència, una veritable igualtat d’accés a la justícia per tots els ciutadans i ciutadanes del municipi en l’exercici dels seus drets i interessos legítims.

Moltes gràcies Mireia

A vosaltres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button