EntrevistesG-TVNotícies

Entrevista: Pas a pas commemora el dia de l’autisme amb un acte a Lloret per a petits i grans.

Aquest 2 d’abril es el dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme, per aquest motiu Pas a pas farà un acte el diumenge 3 d’Abril a Lloret per commemorar-lo amb un munt d’activitats per a grans i petits a l’avinguda del rieral amb xocolatada inclosa. Per aquest motiu ens hem apropat a la seva seu i saber mes de què fan per als nens amb aquest trastorn.

El trastorn de l’espectre autista (TEA) inclou l’autisme, el trastorn generalitzat del desenvolupament no especificat, l’autisme atípic, el trastorn desintegratiu infantil o síndrome de Heller, la síndrome d’Asperger i la síndrome de Rett, i es caracteritza per un desenvolupament marcadament anormal o deficient de la interacció i de la comunicació social, així com la presència d’un repertori extremament restringit d’activitats i interessos. Aquestes manifestacions poden variar molt en funció del grau de desenvolupament i de l’edat cronològica, però sempre estan presents en el diagnòstic d’autisme.

El TEA pot estar associat a qualsevol nivell de capacitat intel•lectual i d’aprenentatge. Oscil·la entre problemes molt subtils de comprensió o de limitació de la funció social i discapacitats molt greus. En alguns dels casos es fa un diagnòstic associat de discapacitat intel·lectual, que pot ser des de moderada fins a profunda. A vegades les persones afectades poden tenir habilitats especials. També poden mostrar alteracions del comportament, alteracions emocionals, irregularitats de la ingesta alimentària, alteracions del son i conductes autolesives.

Actualment, les xifres internacionals de persones que podrien estar afectades per un d’aquests trastorns oscil·len entre 60 i més de 100 per 10.000 habitants en el TEA i entre 20 i 40 per 10.000 habitants en l’autisme.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button