El PobleNotíciesSalut

Enduriment de les mesures a l’Hospital de Blanes, després de la pujada de casos Covid i les defuncions

Després del comunicat de prensa que enviava la Corporació de Salut del Maresme i la Selva el passat dimarts 7 de desembre que explicava que a l‘Hospital de Blanes, a l’últim recompte, s’havien comptabilitzat 20 nous ingressos i 3 defuncions i tenint en compte que, actualment hi ha 22 professionals positius i en aïllament per la Covid-19. La Corporació ha decidit que a partir del divendres 10 de desembre se suspenen temporalment les visites a tots els pacients ingressats a l’Hospital de Blanes

  • Es mantindrà el punt de recollida de 15 h a 19 h de dilluns a divendres, perquè els acompanyants que ho necessitin deixin objectes personals als pacients hospitalitzats
  • A l’hospital de dia, a la unitat de cirurgia sense ingrés i a consultes externes no es podrà accedir amb acompanyat
  • Es redueix l’activitat quirúrgica no urgent que requereix ingrés de forma temporal per alliberar llits d’hospitalització

Donada la situació epidemiològica actual provocada per la Covid-19 i l’augment progressiu d’ingressos que s’han detectat en els últims dies a l’Hospital de Blanes, des de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva s’ha decidit suspendre temporalment i fins a nou avís, les visites als pacients ingressats en aquest centre, que inclou les persones que es troben a les plantes d’hospitalització i també les que són a l’àrea de crítics i a la Unitat Polivalent d’Observació (UPO) del servei d’Urgències. En tots els casos, seran els professionals sanitaris els qui podran autoritzar visites puntuals, sempre sota criteri assistencial.

En relació amb l’entrada d’acompanyants a hospital de dia i a la unitat de cirurgia sense ingrés, també queden suspeses. I tampoc es permetrà venir acompanyat a consultes externes a excepció de menors d’edat, persones amb discapacitat intel·lectual, trastorn de la conducta o de salut mental i aquelles en què es consideri que l’acompanyament pot facilitar el procés assistencial.

Es manté obert el punt de recollida d’objectes personals
Per a tots els familiars que necessitin fer arribar puntualment objectes personals als pacients es manté habilitat el punt de recollida situat al Punt d’Informació de l’Hospital Blanes en horari de 15 h a 19 h de dilluns a divendres. Les pertinences rebudes es repartiran tan aviat com sigui possible en funció de la disponibilitat dels professionals.

Es recorda que els objectes personals han d’anar degudament identificats amb nom, cognom i número d’habitació, i sota cap circumstància s’acceptarà la recollida de menjar.

Reducció de l’activitat quirúrgica no urgent amb ingrés
A banda de la suspensió temporal de visites també es reduirà a partir del dilluns 13 l’activitat quirúrgica no urgent que requereix ingrés, donant prioritat a tota l’activitat no demorable i l’atenció urgent. Es mantindrà l’activitat que no requereix hospitalització, per tant, la cirurgia sense ingrés. L’objectiu principal d’aquesta mesura, que és excepcional i es revertirà tan bon punt les dades ho permetin, és alliberar llits de les plantes per poder atendre els pacients afectats per la Covid-19 que ho requereixin.

És important mantenir les mesures d’higiene bàsiques: mascareta en interiors i també en exteriors quan no es pugui mantenir la distància de seguretat pertinent entre persones, rentat de mans freqüent, distància i ventilació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button