El PobleNotícies

Endinsa’t a Cala Treumal un paradís on es fusionen dues poblacions: Lloret i Blanes

Amb l’arribada de la calor ve de gust passar estones prop del mar, banyar-nos, i encara millor si al mateix lloc podem prendre un refrigeri o un bon esmorzar o dinar. Un dels llocs ideals és Cala Treumal amb la seva platja de sorra blanca, d’uns 200 metres de llarg i un 10% de pendent. A la mateixa cala hi trobem lloguer de para-sols, tranquil·litat, i el «xiringuito».

Treumal: Una cala que deu el seu nom als pescadors, que quan recollien les xarxes des de la sorra de la cala, moltes vegades les malles de pesca quedaven enganxades a les roques i van donar-li el nom de cala «Treumal» perquè les xarxes eren difícils de treure (es treien malament) i quedaven enrocades. Cala Treumal és la platja situada més al nord del municipi de Blanes, a tocar de Lloret, i per això sempre hi ha hagut polémica en què és d’un o l’altre municipi. És una platja relativament petita, envoltada de vegetació mediterrània i aigües cristal·lines, 3/4 parts de la Platja és de Lloret de Mar i 1/4 part és de Blanes. Avui parlem amb una de les famílies que més temps porta en aquest paradís, la família Bertran Pratsevall i del seu “Xiringuito”, que es troba a la part de Blanes.

El Xiringuito de Cala Treumal el va fundar Jaume Bertran Bosch fa cinquanta-tres anys, (1971). Els primers turistes que van gaudir de la cala eren d’origen nacional, i més tard vingueren els turistes estrangers, principalment d’origen alemany. A Cala Treumal han vingut molts famosos que han passat desapercebuts, jugadors de futbol, artistes de Hollywood entre d’altres, i s’han rodat un bon grapat d’anuncis i pel·lícules.

Es pot accedir per dos llocs. El principal a través de l’aparcament de Cala Treumal i que caminant es triga uns 10 minuts. I també es pot accedir per la platja de Santa Cristina ja que totes dues queden comunicades per sorra.

Els fundadors, que són els pares de l’actual gerent, la Fina Pratsevall i el Jaume Bertran Bosch, van viure més de seixanta anys a Pinya de Rosa portant les tasques d’administració de la família propietària (Els Rivière).

Anys més tard el matrimoni Bertran Pratsevall es van emmirallar amb la Cala que tenien al costat, Santa Cristina, i van voler donar els mateixos serveis a Cala Treumal, així que ho van posar en marxa i van començar a servir begudes, gelats, i entrepans. No hi havia neveres, ho guardaven tot amb gel a l’ombra d’un petit quiosquet, fins que van decidir formalitzar l’activitat i obtenir permisos. Va ser quan van iniciar el servei de cuina oferint tapes, paelles i altres menjars que cuinava en Josep Alum (el cuiner). A poc a poc Cala Treumal es va posar de moda, i ara, amb l’ajuda de la tercera generació (Bertran Vives), que continua oferint servei de cuina, ja a un altre nivell.

La família Bertran sempre ha estat molt respectuosa amb la natura i l’entorn, el que ha fet que visitar el “Xiringuito” de Cala Treumal sigui com viatjar a un petit paradís.

Jaume Bertran: «Oferim el mateix tipus de cuina de sempre. L’única diferència és que abans es portava la moda de plats combinats que ja fa anys no fem, i ens hem centrat a una cuina mediterrània amb tapes, peix i marisc i de mercat on donem molta importància a la qualitat i als productes de proximitat. Per exemple totes les verdures les comprem a uns pagesos de Blanes».

Rom Treumal

Cala Treumal continua estant de moda, i fins i tot s’ha creat un licor amb el nom de la Cala; Rom Treumal, batejat com “The Essential”, és l’essència pura de la Costa Brava amb sabors de vainilla i canyella.

“No es poden perdre l’experiència d’un dinar o sopar a Cala Treumal, on la sorra de Lloret es fusiona amb la de Blanes i l’entorn és pura màgia. Les nits de divendres i dissabtes, a partir de Sant Joan, fan sopars amenitzats amb música en directe on també es podrà degustar d’un bon còctel o de l’especialitat de la casa, la sangria de cava”

Contacte Cala Treumal (Blanes)

Mail: info@calatreumal.com. Telèfon: 972 19 12 30. WhatsApp 626 358 844.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button