Notícies

Emprenedores | Lenka Batista i el restaurant ‘A Huevo’: Cuba, Eslovàquia i Espanya es fusionen en un local amb molta ”sabrosura”

La Fira dels Americanos se celebra durant un cap de setmana del mes de juny a Lloret de Mar, i és la fira d’indians més important a la Costa Brava Sud. Les fires d’indians són ja un clàssic de la Costa Brava, i alhora un enllaç amb un passat no tan llunyà en què, en l’època colonial, quan Espanya encara regnava a les illes del Carib, molts ciutadans, uns amb més sort, la majoria amb menys, emigraven per intentar fer fortuna més enllà dels mars.

Lloret de Mar organitza aquesta celebració pràcticament a l’inici de l’estiu, quan comença el bon temps, i té moltes raons per fer-ho, ja que aquesta vila té grans vincles històrics amb indians dels segles XVIII i XIX. Entre les moltes activitats que cada any reflecteix el programa oficial enguany hem gaudit d’un mercat d’indians (instal·lat al Passeig Marítim, al costat de l’Ajuntament), concurs de daiquiris, passejos guiats teatralitzats pel poble (mostrant l’important patrimoni arquitectònic indià), conferències, cercaviles, balls llatins, artesania, concerts i molt més.

La fira ha durat tot el cap de setmana, sent una de les millors oportunitats per visitar Lloret de Mar, sobretot tenint en compte que en aquesta època, a la primera quinzena de juny, ja és possible banyar-se a les seves platges a molt bona temperatura de l’aigua i els allotjaments es troben també a bon preu.

A més, hi ha una bona oferta gastronòmica com la que ens ofereix el restaurant “A Huevo” regentat per Lenka Batista, una cubanolloretenca que porta Lloret a la sang; de pare cubà i mare eslovaca va arribar a Lloret on va trobar tots els ingredients per crear aquí la seva llar i família. En aquest vídeo ens explica com veu ella la fira i ens parla de la seva arribada a Lloret quan era una nena.

Contacte i ubicació:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button