Denuncies TvG-TVNotícies

Els veïns de Roca Grossa: “Ja no podem més amb aquesta deixadesa, algun dia succeirà una desgràcia”

“Gran preocupació dels veïns de Roca Grossa que augmenta davant la nit de la revetlla”

Avui coneixem a l’Anna Molina i la Rosa Bandrich com a portaveus de l’Associació de Veïns de Roca Grossa, davant la preocupació que tenen els veïns del barri, sobretot ara, davant la revetlla i el gran risc d’incendi als boscos per la sequera.

Amb aquesta entrevista esperan donar a conèixer la situació en la qual es trobem, i esperen poder reunir-se amb els membres de l’Ajuntament i Protecció Civil per poder gestionar aquest tema de la millor manera possible, evitant que es generi una situació de risc d’incendi. Al video podreu observar de primera mà en quin estat de deixadesa es troba avui dia Roca Grossa:

La seva gran preocupació ve agreujada a causa de l’arribada de turistes, que no són conscients del perill d’incendi que comporta tirar focs artificials i petards tan a prop de zona boscosa, encara més per la brutícia dels boscos i la gran sequera que es viu entorn Catalunya.

Moltes parcel·les no han pogut cremar al llarg de l’any les restes de poda que tenien acumulada a causa de la prohibició de crema, fet que fa que tots aquests factors s’uneixin per provocar una possible situació de gravetat.

2 Comments

 1. Les franges perimetrals de les urbanitzacions o Veïnats disseminats és dels propietaris que hi viuen. L’ajuntament es responsabilitza de la petició de subvencions per a la seva execució, que com a entitat pública han de licitar per posteriorment justificar la despesa realitzada.

  Aquestes situacions de perill d’incendis forestals es graduen en una escala de 4 nivells operatius, de 0 a 3, per a cada comarca. Cadascun correspon, en general, a un nivell de perill d’incendi forestal:

  Nivell 0, nivell de perill baix/moderat

  Nivell 1, nivell de perill moderat/alt

  Nivell 2, nivell de perill alt/molt alt

  Nivell 3, nivell de perill molt alt/extrem

  En referencia al pla d’evacuació, Roca Grossa en ser recepcionada per l’Ajuntament, deixa de ser Urbanització per passar a ser un veïnat del poble, entrant així a formar part del Pla d’Emergències Municipal de Lloret de Mar.
  Cap veïnat de Lloret te un Pla d’Evacuació específic, aquest aspecte ja es va comentar a l’AAVV en el seu dia quan el Veïnat va ser recepcionat per l’Ajuntament, sembla que alguns membres de la junta tenen memòria selectiva. I parlo amb coneixement de causa ja que soc veí de Roca Grossa fa mes de 25 anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Related Articles

Back to top button