ColumnesJuan VelascoNotícies

Els Urban Sketchers de Lloret presents a la 5ª Trobada d’Urbansketchers de Catalunya

Els dibuixants lloretencs en l’estil Urban Sketchers conviden a tothom aquest dissabte dia 21 de maig, des de les 9 del matí fins la es 6 de la tarda, a Girona, ciutat que s’omplirà de dibuixants, perquè se celebrarà la 5ª Trobada d’Urbansketchers de Catalunya. La història d’aquest moviment artístic (USk) va néixer el 2007 de mà d’un català, en Gabi Campanario, a la ciutat de Seattle (EUA). Ell va idear el manifest que avui ens agrupa i sota aquestes consignes, el moviment s’ha estès arreu del món. A Girona i Barcelona va arribar al 2013, de la mà del Simpòsium Internacional d’USk que va tenir lloc l’agost d’aquell any a la ciutat de Barcelona. Així que, com a moviment artístic, ja ha superat els deu anys d’existència, tot i que a Catalunya tot just fa nou anys.

Les anteriors trobades, en l’àmbit català, s’han organitzat a Ultramort, Vic, Terrassa i finalment a Lleida, el 2019. Després d’un parèntesi de dos anys a causa de les circumstàncies de la pandèmia, els dibuixants urbans retornen als carrers. En l’última trobada hi van assistir 400 dibuixants d’arreu de Catalunya. Des que s’han obert les inscripcions i ja hi ha més de 390 participants. En la Trobada USk Catalunya que s’està organitzant, l’èxit de convocatòria de les edicions anteriors i la creixent presència de dibuixants en totes les activitats que s’estan organitzant al voltant de l'”urbansketching” fan ser optimistes i la previsió estimada és que se superi aquest nombre de participants. Serà un gran esdeveniment artítsic per a la ciutat de Girona.

V TROBADA URBAN SKETCHERS CATALUNYA, 21 de maig 2022 -GIRONA

PROGRAMACIÓ:

9:00-11:00 Lliurament acreditacions /Noves inscripcions i benvinguda. Punt de trobada a la Copa, ubicació: https://goo.gl/maps/M9H2Ep5aBf2DKsn5A,

En cas de pluja, al claustre de l’escola d’art de la Mercè, ubicació:

https://goo.gl/maps/GvmkWCpoopDANJyq5

10:30 Dibuix lliure o Sketchcrawl: (10’30 Cases del riu – 11’30 Galligants- 12’30 Catedral).

13:30 Fotografia de grup del migdia, a les escales de la catedral de Girona i sorteig, entre els inscrits a la trobada, d’obsequis, gentilesa dels patrocinadors.

14:00 Temps per dinar. Us adjuntarem uns llistats de diferents restaurants (millor fer reserva prèvia) 

16:00 Qui ho desitgi, segona sessió de dibuix

18:00 Foto de cloenda davant la casa de cultura i cloenda de l’exposició a la Casa de Cultura: “GIRONA, dibuixada pels sketchers” ubicació:

https://g.page/Casadeculturadegirona?share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button