CulturaNotícies

Els sabors de l’Havana més a prop que mai: Última oportunitat per gaudir a Lloret del menú especial ‘125 Aniversari La Florida’

El famós “Floridita” de l’Havana celebra enguany 125 anys d’història. Una història que va començar gràcies a la iniciativa d’una família de Lloret de Mar, els Sala Parera, i que va continuar la seva llegenda de la mà de reconeguts artistes de la cocteleria, amb arrels lloretenques, com Miquel Boadas i Constantí Ribalaigua.

El Cafè-Restaurant “La Florida”, com varen batejar els lloretencs aquest establiment l’any 1898, està situat a la cantonada del carrer Obispo amb Monserrate a l’Habana, i no només era un lloc famós per ser l’aula magna de la cocteleria, sinó també per la seva alta gastronomia. “Aquesta experiència és un homenatge a Lloret de Mar” manifesten des d’Amargura Cultura, creadors d’aquesta acció culinària-cultural al municipi, amb aquestes nits temàtiques durant el mes d’octubre i novembre i que dijous que ve, 16 de novembre posa fi.

Amargura Cultura i el restaurant Studio66 recrean l’ambient del Bar Restaurant La Florida, conegut popularment pel “Floridita”, durant els anys daurats de Cuba. L’època de l’esplendor de la seva capital, l’Havana, és a dir, el període que compren les dècades del 30 als 50 del segle XX. La Llei seca per un costat i després el conflicte bèl·lic de la 2a Guerra Mundial va col·locar Cuba com un escenari segur per gaudir i oblidar-se una mica de tot. Els artistes de Hollywood, empresaris, intel·lectuals i polítics s’escapaven al “Floridita” per provar els seus còctels però també la seva gastronomia, molt influenciada aquell període per la tradició francesa. Per tant, no serà una cuina exactament criolla, ni la cubana que coneixem actualment, sinó la que inspira els anys que Constante Ribalaigua estava al capdavant d’un dels 7 establiments més reconeguts del món.

Reserva la teva plaça:

Per assistir al darrer Sopar Celebració del 125 aniversari del Floridita (restaurant Studio 66) del proper dijous 16 de novembre, cal fer reserva a reserves@studio66lloret.com o bé trucant al 608704575. Les places són limitades. El preu total del menú és de 48€ per persona i les begudes no estan incloses.

La proposta gastronòmica de David Gou i el seu equip consta de:

Alguna sorpresa extra

Com l’Studio66 ja és un plató de cine, la gent que vingui a aquest sopar-experiència compartirà la vetllada amb Ernest Hemingway, Ava Gardner o Marlene Dietrich. I amb una mica de sort, trobarem a Constante Ribalaigua! No es tracta d’una teatralització, però sí la recreació d’un moment de la història on uns lloretencs varen fer possible el somni de triomfar a Amèrica. Com és habitual, la cocteleria seleccionada per Amargura Cultura i la bartender Anna Ruiz acompanyarà aquesta experiència amb el seu còctel insígnia, el Daiquiri.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button