El PobleNotícies

Els Jardins de Santa Clotilde baten rècord d’ingressos amb 455.000€ al 2023

El Museu Obert de Lloret presenta les millors dades de visites i ingressos de la seva història al 2023

Els equipaments patrimonials del MOLL (Museu Obert de Lloret) han arribat als 147.514 visitants l’any 2023 i els ingressos superen el mig milió d’euros, 501.528,53€. Són les millors dades obtingudes pel MOLL en tota la seva història i consolida el patrimoni cultural de Lloret com una oferta cultural i turística de primer nivell.

La regidora de Patrimoni Cultural, Marina Nicolàs, qualifica les dades obtingudes d’excepcionals i explica que els visitants que té Lloret se sorprenen del magnífic patrimoni cultural que té Lloret i destaca que les diferents activitats que s’hi fan al llarg de l’any serveixen per promocionar Lloret, la seva història i aprofundir en el sentiment de pertinença i arrelament al municipi dels lloretencs amb el seu passat a través del seu llegat cultural.

En xifres globals s’han registrat 147.514 visitants en els diferents equipaments del MOLL durant el 2023. Una xifra que representa un increment de visitants d’un 8% respecte l’any anterior. I amb uns ingressos de 501.528,53€, l’increment se situa respecte l’any anterior en el 21%. La directora de patrimoni cultural, Anna Fuentes, ha dit que en referència als ingressos i als visitants s’ha fet un rècord històric des que el MOLL està funcionant. A més, segons Fuentes, aquest increment demostra l’atractiu creixent del MOLL tant per a turistes nacionals com internacionals i el situa com una eina clau per a la desestacionalització del turisme.

Rànquing

Per equipaments, l’espai estrella són un any més els Jardins de Santa Clotilde, que amb 118.327 visitants i uns ingressos de 455.082,53€ ha batut el rècord d’assistència històric de tots els equipaments patrimonials lloretencs. Els Jardins de Santa Clotilde són considerats l’exemple i paradigma de jardí noucentista i un dels llegats culturals més destacats de Lloret i són un gran atractiu turístic.

Segueixen el rànquing en nombre de visitants i ingressos el Museu del Mar i el Castell de Sant Joan. Amb 12.691 visites i uns ingressos de 23.147€ al Museu del Mar i 9.498 visitants i 16.161€ al castell de Sant Joan durant el 2023, se situen com dos pols d’atracció de visitants importants al municipi a valorar i tenir en compte.

La regidora, Marina Nicolàs, fa un balanç més que positiu de les dades del 2023 del MOLL. Nicolàs ha dit que estem molt satisfets amb els indicadors de públic d’aquesta edició i els ingressos assolits. Any rere any es demostra que la cultura i el patrimoni cultural en concret continua atraient milers de visitants als nostres equipaments i ens demostra que la cultura és una opció més que viable de creixement i consolidació de Lloret més enllà del sol i la platja ja que tota la nostra oferta permet a lloretencs i visitants obrir una finestra on abocar-se al passat, viure el present i també abordar el futur.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button