El PobleNotícies

Els hotelers, bars, restaurants i comerços de Lloret es pronuncien davant els recents canvis de mobilitat al passeig marítim

L’Ajuntament de Lloret de Mar ha anunciat aquesta setmana una sèrie de modificacions en les zones d’aparcament de cara a la nova temporada turística. Les mesures inclouen l’ampliació i millora de l’aparcament de Can Lloranes, que arriba a una capacitat de gairebé 200 places, unes 40 més que anteriorment, i funcionará com a zona blava entre el 22 de juny i l’11 de setembre, essent gratuït la resta de l’any.

També l’aparcament dissuasiu de l’avinguda de les Alegries que ha incrementat la seva oferta per a turismes, assolint així 200 places. A més, s’ha ampliat i ordenat la zona d’estacionament del carrer Marfull, afegint 30 noves places, que funcionaran com a Zona Verda no exclusiva durant la mateixa temporada estival, sent gratuïtes per als residents.

Canvis de mobilitat al passeig marítim

I finalment una de les mesures més controvertides és la reubicació de les places de Zona Blava del Passeig Agustí i Font, entre l’Ajuntament i el Museu del Mar, a Can Lloranes per ampliar la zona de càrrega i descàrrega, augmentar l’espai per a vianants i pacificar la primera línia de mar. Aquesta decisió ha generat una imminent reacció entre els gremis d’hostaleria, bars i restaurants, i l’Associació de Comerciants de Lloret de Mar.

En un comunicat, han expressat la seva preocupació. “La supressió de la zona blava al passeig marítim, reemplaçant-la per zones de càrrega i descàrrega, és una decisió que considerem que s’hauria d’haver consensuat amb els gremis i associacions directament afectats”, afirmaven. També han criticat que aquests canvis, implementats en plena temporada turística, generen inconvenients que afecten directament la seva activitat empresarial i la qualitat de vida dels ciutadans.

Un altre aspecte criticat és la supressió de totes les parades de Bus Discrecional, que, segons els gremis, perjudica l’activitat turística de les empreses locals. “La creació de la zona de càrrega i descàrrega al passeig Jacint Verdaguer afectarà negativament la imatge visual i de sorolls a la zona, ja que els vehicles comercials solen ser camions o furgonetes voluminoses”, han explicat.

Els gremis també han posat de manifest la seva preocupació per la manca de consultes prèvies abans d’implementar aquests canvis. “Ens trobem amb canvis grans al centre de la població sense consens ni comunicació prèvia amb els principals agents econòmics de Lloret de Mar”, han declarat, recordant una situació similar amb la implementació del carril bici, que va resultar en talls de carrers prolongats i afectacions directes a la mobilitat i als establiments de la zona.

Finalment, els gremis han reivindicat la necessitat d’afegir més aparcaments en el Nucli Antic per dinamitzar l’activitat empresarial d’hotels, restaurants i comerços. Han demanat a les autoritats municipals que en el futur se’ls inclogui en el procés de presa de decisions que afectin directament els seus gremis i associacions, destacant que…

… “La col·laboració i el diàleg són essencials per assegurar que les mesures adoptades beneficiïn a tota la comunitat de Lloret de Mar sense perjudicar innecessàriament els sectors econòmics locals”.

Aquestes crítiques reflecteixen la mala comunicació existent entre l’Ajuntament i els sectors econòmics de Lloret de Mar en un moment clau de l’any, quan la ciutat es prepara per rebre milers de turistes. La reacció dels gremis subratlla la importància de la col·laboració i la comunicació en la implementació de mesures que afectin la vida quotidiana i econòmica de la vila.

7 Comentaris

 1. Els comerços i hotels es pensen que la ciutat és seva.
  Prou cotxisme. Modernitzem la ciutat amb més zones de vianants i menys dedicació als artefactes metàlics contaminants i perillosos.

 2. Vamos que nos vamos !!

  Si ponen carga y descarga para sus comercios, esta mal. Supongo que será hasta las 13h como el resto del paseo.
  Si lo dejan más limpio y amplio para que se vea más la fachada marítima, está mal. No hay parquíng preferente.
  Si quito las paradas de bus que no existían, si he dicho bien, no habían paradas de bus discrecional en el paseo, también está mal.
  Si quito las plazas de zona azul donde los guiris dormían y se emborrachaban. Está mal.

  Señores comerciantes! Que quieren ustedes?
  Más plazas en la zona centro? Dígame dónde?
  Eso si. Estaría bien un bus o furgoneta lanzadera que acercara a la gente desde el parking disuasorio hasta el centro.

  Da vergüenza el paseo que tenemos. Solo hay que ir a blanes un domingo y ver cómo está el paseo. Da gusto caminar así con ambiente.

  Dejen de quejarse y dar soluciones reales. No vale solo el llenarse los bolsillos a costa del turista.

 3. Si l’ajuntament i els comerciants volen negoci i no faciliten el que la gent pugui arribar amb cotxe i poder deixar-lo en algun lloc, conseguiran que els visitants no vinguem a Lloret, com jo penso fer. I hi he viscut 2 anys, però si no em faciliten un mínim de comoditat, no em veuran el pèl, als restaurants ni a les botigues del carrer Sant Pere. Adéu Lloret.

 4. Al passeig hi calen menys cotxes i els comerciants són els principals beneficiaris de més zona groga. Però ho volem tot, turisme de qualitat oferint les solucions de sempre. Els hotelers i restauradors podrien de ser una mica més valents i apostar per aquests canvis que fan un Lloret més amable i atractiu. Al passeig no hi hauria d’haver tràfic!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button