La GentNotícies

Els bombers de Lloret reben el reconeixement del Govern per salvar una vida a la platja de la vila i el servei prestat

Els Bombers de Lloret han rebut 1 medalla de bronze per 20 anys de servei concedida a Roger Romeu, i un reconeixement a l’Oriol Pallarès i en Josep Homs per un rescat efectuat per l’equip l’estiu passat.

El President de la Generalitat, Pere Aragonès, acompanyat del conseller d’Interior Joan Ignasi Elena, i un total d’onze autoritats, va fer, el passat 13 d’abril, el lliurament de les Medalles d’Honor i les distincions als Bombers de la Generalitat per serveis excepcionals en 2022. Aquest acte d’entrega es va celebrar al Pavelló Firal de Sant Carles de la Ràpita.

Enguany s’han concedit 120 medalles d’or al personal que ja ha complert 30 anys de servei al moment de jubilar-se, o que porta 35 en actiu. 26 medalles d’argent concedides al personal amb 25 anys de servei, i 123 de bronze per qui fa 20 anys de servei públic.

Pel que fa als Bombers de Lloret de Mar han rebut: 1 medalla de bronze per 20 anys de servei concedida a Roger Romeu, i una felicitació col·lectiva com a reconeixement a 2 bombers de Lloret (Oriol Pallarès i Josep Homs) per haver-se llançat a l’aigua a socórrer una persona que s’estava ofegant. El cos estava a uns 40 metres mar endins i l’equip de bombers el va salvar. En extreure’l, l’ambulància va atendre aquesta persona i la va evacuar a l’hospital. En el servei també van col·laborar un policia local i 2 voluntaris de Protecció Civil. Els tres Bombers han rebut la felicitació pública per part del President Aragonès.

Del discurs a l’entorn d’aquest acte podem destacar el President Aragonès: “Els Bombers sou un orgull per la vostra vocació de servei, responsabilitat i compromís”.

Aragonès ha anunciat a l’acte que a partir d’aquest 2023 “Hi haurà més bombers i bomberes que mai, amb l’obertura de noves places convocades obertes a tothom amb l’objectiu d’arribar al 2026 amb 3.600 bombers funcionaris i 1.800 bombers voluntaris”. El President també aposta fort per posar en relleu la feminització del cos i ha ressaltat que ha augmentat un 51% el nombre de dones que participen en la convocatòria de noves places.

A Lloret de Mar, actualment hi ha 2 dones Bombers

Aragonès ha informat que enguany es destinaran 19 milions d’euros a millorar les infraestructures, material i els efectius. I en dirigir-se als bombers presents en l’acte ha dit:

“En un context de sequera com l’actual, que farà més complicada la vostra feina que en anys anteriors, és més necessari que mai que pugueu tenir totes les eines i recursos, especialment els humans”.

President Aragonès

Quant a la Campanya d’Incendis, just ara s’està treballant en el dispositiu d’estiu a tot Catalunya. Encara no hi ha res aprovat, segons ens informen des del cos de Bombers de Lloret de Mar, i en quant hi hagi Campanya aprovada, Lloret Gaceta els facilitarà tota l’informació al respecte, de moment només podem dir que tingueu molta cura, per què si no canvien les coses, ve un estiu en alerta màxima a causa de la manca de pluja.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Related Articles

Back to top button