La GentNotícies

El Xino Xano mostra la Tirada a l’Art a directors de museus marítims de Catalunya

Directors de Museus Marítims de Catalunya van visitar diumenge la Tirada a l’Art de Lloret per conèixer de primera mà com funciona aquesta activitat que preserva i difon l’entitat lloretenca Xino Xano per tal que no es perdi. L’art (ormeig d’arrossegament) va ser una tècnica de pesca utilitzada pels lloretencs per guanyar-se la vida.

L’art es tirava des de la platja i, en recollir-lo, s’obtenia un bon grapat de peix. Dos cops a l’any: el primer diumenge de febrer i el primer diumenge de desembre (si el temps ho permet) el Xino Xano porta a terme la Tirada a l’Art.

Diumenge, tres directors de museus marítims de Catalunya: Cambrils, La Ràpita i Mataró, van venir convidats a Lloret per conèixer de primera mà l’activitat. Membres del Xino Xano, Joan Draper i Josep Maria Lloveras, van explicar als directors dels museus com organitzen l’activitat. Draper i Lloveras van explicar als representants dels museus que van impulsar la Tirada a l’Art “perquè no es perdés una modalitat de pesca que durant molts anys va servir a molts lloretencs com a mitjà de supervivència. Pel Xino Xano portar a terme la Tirada a l’Art dos cops a l’any serveix per no perdre aquesta tradició i per posar en valor el passat de Lloret”.

La trobada entre directors de museus marítims de Catalunya i el Xino Xano s’ha fet en el marc dels actes de Lloret com a capital de la Cultura Catalana. La directora de patrimoni cultural de l’Ajuntament de Lloret, Anna Fuentes i el regidor de l’àrea, Xavier Flores, van aprofitar la visita dels tècnics de museus per ensenyar-los també el Museu del Mar.

Font: Ajuntament de Lloret de Mar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button