Angel AguileraColumnesNotícies

Reptes de la elevada quota de vehicles privats en desplaçaments externs o, de connexió

Segons el propi PMUS – Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de l´Ajuntament de Lloret el 84% de la quota modal de desplaçament extern o, de connexió pertany a vehicles privats -una altissima quota qué cal revertir amb l´impuls de modes de desplaçaments col·lectius i, en transport public, tal i com explicarem més endavant.

Segons dades de la PAESC – Pla d´Acció Energia Sostenible i la Clima de la DDGI i, la CILMA – Consell d´Iniciatives Local de Medi Ambient, el Transport urbà rodat tant privat com comercial representa el 43% del total emissions de CO2 el municipi, el Transport i Mobilitat, es configuren per tant, com el principal focus emissor local de diòxid de carboni.

Per tot lo dit anteriorment, no trobem acertada la valoració de diferents actors socials qué, beneïda sigui aquesta congestió de carreteres i vies d´accés al municipi, tal com va declarar per exemple, Dulsat el pasat mes d´Agost de 2021 a Nova Ràdio Lloret.

Pensem per tant, com a societat col·lectiva, en polítiques públiques en matèria de mobilitat sostenible més econòmiques adients i sostenibles i, inclusives, només cal fer us de l´enginy i, la creativitat; en aquesta línia, com a Comissió Promotora del Tren-Tram Blanes-Lloret i, també com a campanya de mobilitat sostenible plantejem dues accions molt directes i concretes: La primera, qué consta a engegar una campanya promocional de la linia FLIXBUS Lloret-França amb el lema “Lloret de Mar destinació Turística Sostenible”. amb cartells al transport public col·lectiu urbà i, interurbà Francés, a la via publica de les ciutats franceses, retolació i publicitat el material móbil de busos i, metro, tren i, tramvia i, tècniques de Màrqueting i, Publicitat.

La operadora Flixbux, compta amb expedicions diàries amb una ocupació mitjana superior al 95% pels propers dies segons el web de Flixbus.es cap a les destinacions de Sud, Centre i, Nord de França i, Alemanya: es raona per donar sortida als turistes i, visitants de França amb un 11% dels visitants, i turistes totals, es configura per tant, com el primer origen internacional, segons l´ informe del 2019 de MABRIAN TECH, de Big Data i, anàlisi de dades. Aquestes són les actuals línies qué començen a la Terminal de Busos de Lloret:

1.Lloret-Girona-Argeles Sur Mer-Narbona-Paris. 

2.Lloret-Perpignan-Montpellier

3.Lloret-Aix en Provence-Marseilla

3.1 Lloret-Aix en Provence-Marseilla-Toulon-Niza

4.Lloret-Girona-Carcasonne-Toulouse-Agén-Bourdeaux-Niort-Nantes

5.Lloret-Perpignan-Montpellier-Besançon-Belfort-Mulhouse-Frisbourg-Estrasbourg

5.1Lloret-Perpignan-Montpellier-Besançon-Belfort-Mulhouse-Frisbourg-Estrasbourg- Karlsuhe-Heidelberg

En el següent article, explicarem la segona proposta i, també coneguda com el nostre eix central: El TrenTramvia de Blanes Renfe-Terminal de Busos de Lloret, garantint així, les connexions amb la xarxa convencional de rodalies. i, qué es raona considerant qué, segons el mateix informe de MABRIAN TECH, el 43% del turistes i, visitants qué acudeixen a LLoret, son d´origen espanyol.

Com diem, son dues accions/propostes qué contribuiràn a millorar, la calitat de vida dels lloretencs i potenciarà la marca Lloret de Mar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button